Granlund laajentuu uusilla yrityskaupoilla

Granlund laajenee yrityskaupoilla Paimiossa, Lahdessa ja Mikkelissä.

Granlund laajenee yrityskaupoilla Paimiossa, Lahdessa ja Mikkelissä.

Kiinteistö- ja rakennusalan konserni Granlund laajentaa toimintaansa usealla yrityskaupalla. Granlund Oy hankkii talotekniikan rakennuttamiseen ja valvontaan sekä määrä- ja kustannuslaskentaan erikoistuneen paimiolaisen VA Optimate Oy:n osakekannan, Granlund Mikkeli Oy paikallisen LVI-suunnitteluun keskittyvän Insinööritoimisto HTTC Oy:n osakekannan sekä Granlund Lahti Oy WE Sähkö Oy:n osakekannan.

– Meillä on tavoitteena kasvaa sekä hyvin kohdennetuilla yritysostoilla että kasvamalla orgaanisesti. Näiden yrityskauppojen myötä Granlund-konserni vahvistaa paikallista talotekniikan palvelutarjontaansa Mikkelin, Lahden ja Turun seudulla, Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi taustoittaa.

Granlund työllistää tällä hetkellä reilut 1 000 kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijaa. Vuoteen 2025 mennessä konsernilla on tavoitteena tuplata nykyinen, 103 miljoonan euron liikevaihto.

Granlund-konserni muodostuu Helsingissä sijaitsevan emoyhtiö Granlund Oy:n lisäksi 13 tytäryhtiöstä ympäri Suomen. Nyt yrityskaupoilla ovat emoyhtiön lisäksi siis Granlund Mikkeli Oy, jonka toimitusjohtajana toimii Olli Tirkkonen sekä Granlund Lahti Oy, jonka toimitusjohtajana toimii Pertti Ihalainen.

VA Optimate Oy on vuonna 2013 perustettu yritys, joka työllistää 14 talotekniikan rakennuttamiseen ja valvontaan sekä määrä- ja kustannuslaskentaan erikoistunutta asiantuntijaa. Toiminta painottuu Varsinais-Suomeen ja pääkaupunkiseudulle. Yritys tuo Granlundille ainutlaatuista kokemusta erityisesti urakoinnin rajapinnasta.

Insinööritoimisto HTTC Oy on vuonna 2013 perustettu LVI-suunnitteluun ja -konsultointiin erikoistunut insinööritoimisto, joka työllistää viisi asiantuntijaa. Yrityskaupan myötä Granlund Mikkeli Oy avaa suunnittelutoiminnan, sillä reilu vuosi sitten perustettu toimipiste on erikoistunut nykyisin rakennuttamiseen ja valvontaan.

WE Sähkö Oy on vuonna 2000 perustettu sähkösuunnitteluun erikoistunut yritys, joka työllistää neljä asiantuntijaa. Yrityskaupan myötä Granlund Lahti Oy tulee muodostamaan Päijät-Hämeen alueen vahvimman talotekniseen suunnitteluun ja konsultointiin keskittyvän yrityksen.

Kaikki kolme uutta konserniyritystä sulautuvat Granlundiin tulevan puolen vuoden aikana. Konserniin tulee yrityskauppojen myötä yli 20 uutta asiantuntijaa. Erilliset yrityskauppatiedotteet ovat luettavissa verkkosivuillamme.

Lue lisää

Katso kaikki