Georg Fischer käynnistää jälkikäteisen tarjousjakson – Uponorin osakkeista yli 90 prosenttia yrityksen hallussa

Sveitsiläinen Georg Fischer Ag aikoo käynnistää jäljellä olevia osakkeita koskevan osakeyhtiölain mukaisen pakollisen lunastusmenettelyn.

Kuva: Shutterstock.

Georg Fischeillä on hallussaan nyt noin 92,5 prosenttia kaikista Uponorin osakkeista Georg Fischerin Uponorista tekemän ostotarjouksen lopullisen tuloksen perusteella.

– Olemme iloisia, että saavutimme yli 90 prosenttia Uponorin osakkeista Uponorin osakkeenomistajille tehdyn ostotarjouksen aikana. Tavoitteemme tulla kestävien vesi- ja virtausratkaisujen maailmanlaajuiseksi edelläkävijäksi on siis otettu hyvin vastaan. Haluan vilpittömästi kiittää Uponorin osakkeenomistajia luottamuksesta Georg Fischeriä kohtaan, ja erityisesti suurinta osakkeenomistajaa Oras Investiä. Jatkamme innolla GF Piping Systemsin strategian toteuttamista, ja odotamme menestyksekästä tulevaisuutta yhdessä Uponorin ja sen työntekijöiden kanssa, GF:n toimitusjohtaja Andreas Müller kommentoi tiedotteessa.

Tarjousvastike maksetaan marraskuun 13. päivän paikkeilla niille Uponorin osakkeenomistajille, jotka ovat pätevästi hyväksyneet ostotarjouksen. Jotta jäljellä oleville osakkeenomistajille tarjottaisiin mahdollisuus myydä osakkeitaan Georg Fischerille, yhtiö on päättänyt käynnistää jälkikäteisen tarjousjakson. Tämä jakso alkaa 7. marraskuuta ja päättyy 21. marraskuuta.

Tarjouksentekijän tarkoituksena on hankkia omistukseensa kaikki osakkeet ja hakea osakkeiden poistamista Nasdaq Helsinki Oy:n (”Nasdaq Helsinki”) pörssilistalta niin pian kuin soveltuvien lakien ja määräysten sekä Nasdaq Helsingin sääntöjen nojalla on luvallista ja käytännössä mahdollista. Koska tarjouksentekijän omistusosuus Uponorissa tulee ostotarjoukseen tarjottujen osakkeiden kauppojen selvittämisen jälkeen ylittämään 90 prosenttia osakkeista ja osakkeiden tuottamista äänioikeuksista, tarjouksentekijä aikoo käynnistää jäljellä olevia osakkeita koskevan osakeyhtiölain mukaisen pakollisen lunastusmenettelyn, tiedotteessa kerrotaan.

Lue lisää

Katso kaikki