Gasum Portfolio Services vastaa myös jatkossa Fingridin salkunhallinnasta

Suomen sähkön kantaverkkoyhtiö Fingrid valitsi Gasum Portfolio Services Oy:n salkunhoitajaksi avoimessa tarjouskilpailussa.

Suomen sähkön kantaverkkoyhtiö Fingrid valitsi Gasum Portfolio Services Oy:n salkunhoitajaksi avoimessa tarjouskilpailussa.

Sopimus on jatkoa jo edeltäneelle yhteistyölle. Gasum Portfolio Services on vastannut Fingridin häviösähkön salkunhallinnasta ja kaupankäynnistä myös päättyneen sopimuskauden.

”Regulaation muuttuessa sähkömarkkinoilla palvelun pitkäjänteinen kehittäminen on erityisen tärkeää. Meillä on pitkä historia Fingridin kanssa ja on ilahduttavaa nähdä, että voimme jatkaa toiminnan kehittämistä yhdessä myös tulevat vuodet”, kommentoi johtaja Janne Laine Gasum Portfolio Servicestä.

Nyt allekirjoitettu sopimus koskee Fingridin häviösähkön hankintaan liittyviä salkunhallinta- ja kaupankäyntipalveluita. Sopimus on kolmivuotinen sisältäen option kahdelle lisävuodelle.

”Fingridin asiakkuus on vahva luottamuksen osoitus salkunhallintapalveluillemme. Kantaverkon häviösähkön hinta on tärkeää suojata markkinoilla hinnanvaihteluilta kilpailukykyiseen hintaan, koska häviösähkön kustannukset maksavat kaikki sähköverkon käyttäjät – viime kädessä myös kuluttajat”, Janne Laine selventää.

Suomen kantaverkon häviösähkön määrä on vuodessa noin 1,2 terawattituntia, joka vastaa 1,5 prosenttia Suomen koko sähkön käytöstä.

”Kantaverkon häviösähkön hinnan vakaus pitkällä tähtäimellä on meille ensiarvoisen tärkeää, jotta voimme turvata kantaverkkotariffin hinnan ennustettavuuden asiakkaillemme”, kommentoi varatoimitusjohtaja Asta Sihvonen-Punkka Fingridiltä.

Lue lisää

Katso kaikki