Finnclean 2005 -messut: Paula Rantanen vuoden siivooja 2005

Tampereen messukeskus Pirkkahallissa järjestetyillä Finnclean 2005 -messuilla vuoden 2005 siivoojaksi valittiin jämsäläinen Paula Rantanen. Arvostetusta tittelistä kisasi yhteensä kuusi finalistia, jotka oli valittu mukaan ympäri Suomea järjestetyistä alkukilpailuista.

Vuoden Siivoojaksi valittu jämsäläinen Paula Rantanen on toiminut seitsemän vuotta Jämsän kaupungin laitoshuoltajana. Laitoshuoltajan tutkinnon suorittanut Rantanen viihtyy koulusiivouksessa, jossa työtä tehdään parityönä. Hän pitää työtä palkitsevana, sillä työn jälki näkyy ja voi kohdata myös tyytyväisiä asiakkaita. Työn mielekkyyttä lisää osaltaan se, että työvälineet ovat hyviä ja voi osallistua koulutuksiin, joiden avulla omaa ammattitaitoa voi pitää yllä. Aiemmin myös Jämsän kaupungin vuoden siivoojaksi valittu Paula Rantanen on iloinen saamastaan tunnustuksesta. Vuoden Siivooja -titteli oli hänelle toteutunut unelma.

– Olen erittäin iloinen ja onnellinen kilpailun voitosta. Tällaiset tunnustukset kannustavat aina eteenpäin. Innostuin Vuoden Siivooja -kilpailusta Finnclean 2002 -messuilla, kun naapuripitäjän tyttö Mira Peltonen voitti tittelin. Silloin päätin, että tuota on yritettävä. Kuten toin kilpailun aikana esille, olen pitänyt mottonani uskokaa unelmia, ja tästä unelmasta tuli nyt totta, iloitsee Paula Rantanen.

Vuoden Siivooja 2005 -kilpailun kaksipäiväisessä finaalissa testattiin kilpailijoiden ammattitaitoa sekä teoriakysymyksillä että käytännön työllä. Kilpailutehtäviä oli kaikkiaan viisi. Finaalin aikana kilpailijat tekivät teoriakokeen lisäksi selvityksen työturvallisuuskortista, opastivat yhdistelmäkoneen käytön uudelle työntekijälle, selvittivät mikrokuidun ominaisuuksia ja pitivät messuyleisölle kahden minuutin pituisen puheen aiheesta Puhtausalan monet mahdollisuudet. Puheiden jälkeen yleisöllä oli myös mahdollisuus esittää kysymyksiä finalisteille.

Vuoden Siivooja -kilpailun tavoitteena on nostaa puhtausalan arvostusta ja saada alalle positiivista julkisuutta. Vuoden Siivoja valittiin ensimmäisen kerran Finnclean-messuilla vuonna 1997.

Lue lisää

Katso kaikki