Eurovent-suositus nyt suomenkielisenä

Eurovent on julkaissut suomenkielisen käännöksen suosituksestaan 4/23-2018 Ilmansuodattimien ISO 16890 -luokituksen mukaisen suodatinluokan valinta yleisilmanvaihdon sovelluksiin.

Käännöstekstin alkuperäisestä suosituksesta on toimittanut Talteka yhteistyössä kahden jäsenensä Camfil Oy:n ja Dinair Clean Air Oy:n kanssa.

Alan standardien mukaiset tuotteet ovat aina olleet tärkeässä asemassa Camfilin toiminnassa ja standardit auttavat asiakkaita valitsemaan riittävän suodatusasteen ja energiatehokkuuden omaavat suodattimet jokaiseen käyttökohteeseen.

Käännöstyöhön haluttiin osallistua, jotta myös suomalaisten asiakkaiden ja muiden sidosryhmien on helpompi saada ajantasaista tietoa uuden ISO 16890 -standardin vaikutuksista suodattimien valintaan.

Camfil on puhdasilmaratkaisujen valmistaja yli 55 vuoden kokemuksella. Yrityksellä on 30 tuotantolaitosta, kuusi tutkimus- ja kehityskeskusta sekä yli 65 omaa paikallista myyntikonttoria ympäri maailmaa. Camfil -yhtymän pääkonttori sijaitsee Ruotsissa, mutta yli 95 prosenttia liikevaihdosta muodostuu kansainvälisiltä markkinoilta. Yhtymällä on 4 480 työntekijää ja liikevaihto 830 miljoonaa euroa.

Camfil Oy on Suomessa toimiva Camfil Groupin tytäryhtiö. Yrityksen pääkonttori ja varasto sijaitsevat Espoossa.

 

Eurovent 4/23-2018 suositusopas ja lisätietoa standardeista; Ilmanvaihdon suodatuksen standardeja ja asetuksia

Kommentit

    Senior specialist Yrjö Siira
    18.12.2019 16:49

    Eurovent produckt group pg04b for air filters on julkaissut -90 luvulta lähtien kuusi (6) standardia joista viimeisin on ISO 16890 "Standardit ovat laboratorioon tarkoitettuja testausstandardeja eikä niitä voi soveltaa kiinteistön mittauksiin", toteaa tuntemani alan ammattilainen. Kiinteistöjemme sisäilma keskustelulle pitäisi todella julistaa Läpiveto Tuuletus. Kunnianhimoton, uusi standarditaso poistaa tuloilmasta vain 55% keskiarvona, joten lähes puolet ulkoilman hiukkasista puhalletaan sisäilmaan.

    Kiinteistöjen omistajien ja huonosta sisäilmasta alati lisääntyvän joukon tulisi välittömästi vaatia ratkaisua, jolla hiukkaset (0,3 µm ja suuremmat) poistetaan tuloilmasta lähes 100%:n suodatusteholla.
    Onko kiinteistöjen omistajien ja veronmaksajien pakko hyväksyä teollisuuden itse itselleen laatimat standardit, jotka eivät ole tuottaneet toivottua lopputulosta eli puhdasta sisäilmaa useasta standardimuutoksesta huolimatta.

Jätä kommentti

*

*