Espoon kaupunki palkitsi Aalto-yliopiston kampuskorttelin

Skanskan Espoon Tapiolaan rakentamat asuintalot Espoon Calibri ja Franklin ovat saaneet Espoon kaupungin HURRAA-palkinnon kunniamaininnan.

Aalto-yliopiston uusi kampuskortteli sai Espoon rakennuslautakunnan ja rakennusvalvontakeskuksen vuotuisen tunnustuspalkinnon. Kunniamaininnan saivat asunto-osakeyhtiöt Espoon Franklin ja Espoon Calibri.

Kampuskortteliin kuuluvat taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun käyttöön syksyllä valmistunut Väre, metroaseman yhteyteen toteutettu A Bloc -kauppakeskus sekä vuoden 2019 alussa valmistuva kauppakorkeakoulun laajennusosa. Kampuksen on suunnitellut arkkitehtuurikilpailulla valittu Verstas Arkkitehdit Oy, ja sen pääsuunnittelijana toimi arkkitehti SAFA Jussi Palva. Pääurakoitsijana oli SRV Rakennus Oy.

Kunniamaininnat lautakunta päätti myöntää Tapiolaan valmistuneille pohjaratkaisuiltaan tähden muotoisille As. Oy Espoon Franklinille ja As. Oy Espoon Calibrille. Kohteet on toteuttanut Skanska Talonrakennus Oy, ja niiden suunnittelusta vastasi arkkitehtuurikilpailun voittanut Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy. Pääsuunnittelijana toimi arkkitehti SAFA Vesa Oiva.

Viidennen kerran jaettu HURRAA-tunnustuspalkinto on espoolainen hatunnosto ajankohtaiselle, erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutuneelle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Palkinto jaetaan kohteelle, joka toteuttaa tai edistää Espoon rakennusvalvonnan tarkoitusperiä esimerkillisesti. Palkinnon jakavat Espoon rakennuslautakunta ja rakennusvalvontakeskus.

 

Lue lisää

Katso kaikki