Espoo investoi kestävään kasvuun

Espoon kaupunki varautuu voimakkaaseen kasvuun investoimalla kaupunkirakenteen ja palvelutilojen kehittämiseen erityisesti länsimetron, Raide-Jokerin ja kaupunkiradan ympärillä.

Espoon kaupunki varautuu voimakkaaseen kasvuun investoimalla kaupunkirakenteen ja palvelutilojen kehittämiseen erityisesti länsimetron, Raide-Jokerin ja kaupunkiradan ympärillä.

 

Espoo kasvaa vuosittain noin 4600 asukkaalla. Tapiolan, Otaniemen ja Keilaniemen rakentaminen jatkuu, Espoon keskuksen ja Espoonlahden keskuksia uudistetaan, Leppävaaraa kehitetään voimakkaasti asemanseudulla sekä urheilupuiston ja Perkaan alueilla. Suurpellon, Finnoon, Keran, Niittykummun sekä Länsimetron jatkeen alueet muuttuvat nykyistä kaupunkimaisemmiksi.

”Viiden kaupunkikeskuksen asemaseuduista muodostuu tiiviitä asuin-, asiointi-, työpaikka- ja opiskelualueita, joita ympäröi vihreä asumisen ja vapaa-ajan vyöhyke. Tämä on kestävä tapa kasvaa. Espoo on valittu kaksi kertaa Euroopan kestävimmäksi kaupungiksi taloudellisilla, ekologisilla, sosiaalisilla ja kulttuurisilla mittareilla mitattuna. Nyt meidät kutsuttiin YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoiteohjelmaa toteuttavaksi edelläkävijäkaupungiksi yhteistyössä Aalto-yliopiston ja yritysten kanssa. Allekirjoitimme sopimuksen ensimmäisenä kaupunkina maailmassa”, sanoo kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Espoo on käynnistänyt Koulut kuntoon -ohjelman, jolla varmistetaan kouluille ja päiväkodeille terveet ja toimivat tilat. Kaupunki ja sen omistamat kiinteistöyhtiöt toteuttavat koulu- ja päiväkotitiloja ja niiden korjauksia yhteensä yli 1,1 miljardilla eurolla seuraavan 12 vuoden aikana.

Kaupungin mittavat rakentamispäätökset ovat jo kiihdyttäneet yksityistä rakentamista Espoossa.

Kuva: Patrik Fagerström

 

 

Lue lisää

Katso kaikki