Ensto Busch-Jaeger Oy kokonaan ABB:lle

Sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtiö ABB Oy ja Ensto Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla yhteisyritys Ensto Busch-Jaeger Oy siirtyy kokonaan ABB Oy:n omistukseen. Yritysosto edellyttää asiaankuuluvaa viranomaishyväksyntää.
ABB omistaa ennestään 21 prosenttia yhteisyrityksestä ja hankkii sopimuksen mukaan jäljellä olevat 79 prosenttia liiketoiminnasta. Kauppahintaa ei julkisteta. Kaupan odotetaan saavan lain voiman vuoden 2009 ensimmäisellä neljänneksellä.
Ensto Busch-Jaeger Oy:n perustivat 28 vuotta sitten ABB:n saksalainen tytäryhtiö Busch-Jaeger Elektro ja suomalainen Ensto Group korkealaatuisten sähköasennustuotteiden, kuten kytkimien ja pistorasioiden, valmistamiseen Pohjoismaiden asuin- ja liikerakennusmarkkinoille.
Ensto Busch-Jaeger Oy:n tehdas sijaitsee Porvoossa. Yhtiöllä on toimintaa myös Ruotsissa ja Norjassa ja vientiä 15 maahan.
Yhtiön palveluksessa on noin 120 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2007 oli lähes 40 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa Suomessa on noin 100 henkilöä, jotka siirtyvät ABB Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Lue lisää

Katso kaikki