Nordea: Energiatehokkuus nostaa asunnon myyntihintaa

Nordea: Energiatehokkuus nostaa asunnon myyntihintaa – "Öljylämmityksen vaihtaminen maalämpöön tai kaukolämpöön maksaa itsensä takaisin huomattavasti nopeammin kuin vielä vuosi sitten."

Juho Kostiainen. Kuva: Nordea

Lämmitysmuodon muutos ympäriystävällisemmäksi on tullut erittäin kannattavaksi energiahintojen noustessa. Asumisessa korkeammat energian hinnat näkyvät konkreettisimmin sähkön ja lämmityksen kautta, kirjoittaa Nordea tiedotteessaan.

– Energian hintojen jyrkin nousu on talttunut, mutta hinnat ovat jääneet korkealle tasolle. Fossiilisiin polttoaineisiin kuten raakaöljyyn tai maakaasuun perustuvan lämmitysmuodon vaihtaminen on tärkeä osa ilmastonmuutosta hidastavaa taistelua ruohonjuuritasolla. Ympäristöystävällisemmän lämmitysmuodon valinta ei ole kuitenkaan vain ilmastoteko, vaan säästää myös rahaa, sanoo Nordean ekonomisti Juho Kostiainen.

Energiaremontin taloudellisuutta eri lämmitystapojen välillä voidaan arvioida investointikustannuksen, arvonnousun ja syntyneiden vuosittaisten kustannussäästöjen kautta.

– Öljylämmityksen vaihtaminen maalämpöön tai kaukolämpöön maksaa itsensä takaisin huomattavasti nopeammin kuin vielä vuosi sitten, kun kevyen polttoöljyn hinta on noussut liki 70 prosenttia vuodessa. Lisäksi muutoskustannuksia alentaa valtion myöntämä energia-avustus, Kostiainen sanoo tiedotteessa.

Energiatehokkuus vaikuttaa myös asunnon hintaan, kun asunnon jälleenmyyntiarvo nousee.

– Korkeammat käyttökustannukset lämmityksen kautta laskevat myytävän asunnon houkuttelevuutta ja siten myyntihintaa. Asuntojen kauppatilastoihin perustuen A-C-energialuokka nostaa asunnon hintaa noin 105 euroa neliöltä verrattuna G-energialuokan asuntoon, Kostiainen sanoo tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki