Elcoline Group osti SVS Supervise Service Oy:n

Teollisuuden kunnossapitopalveluja tarjoava Elcoline Group osti voimalaitoskattiloiden valmistus-, asennus-, ja kunnossapitotöihin erikoistuneen SVS Supervise Service Oy:n.

Teollisuuden kunnossapitopalveluja tarjoava Elcoline Group osti voimalaitoskattiloiden valmistus-, asennus-, ja kunnossapitotöihin erikoistuneen SVS Supervise Service Oy:n.

Alkuvuoden odotettua voimakkaamman orgaanisen kasvun ja yrityskaupan myötä Elcolinen liikevaihto kasvaa tänä vuonna yli 30 milj. euroon ja henkilöstömäärä 300:n. Yhdistyminen laajentaa Elcolinen palvelutarjonnan kattamaan myös voimalaitoskattiloiden osien valmistuksen.

Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon 2018 saanut Elcoline Group hakee kasvua sekä orgaanisesti että useiden yritysostojen kautta. Yhtiön tavoitteena on kasvaa seuraavan viiden vuoden aikana 100 miljoonan euron liikevaihtoon ja luoda 300 uutta työpaikkaa Suomeen.

”Asiakkaamme haluavat ostaa entistä laajempia kokonaisuuksia ja tehdä yhteistyötä suurten, luotettavien toimijoiden kanssa. SVS Supervise Servicen vahva osaaminen sekä Voikkaan konepaja täydentävät palveluvalikoimaamme ihanteellisella tavalla, Elcoline Groupin toimitusjohtaja Leif Backman sanoo.

”Tämä kauppa nostaa meidät seuraavaan osaamis- ja kokoluokkaan esimerkiksi teollisuuden suurseisokkeja ajatellen.”

SVS Supervise Service on pitkän linjan toimija Kymenlaakson alueella ja sen suurimpia asiakkaita ovat Etelä-Suomen voimalaitokset sekä alueen paperiteollisuus. SVS:n osto vahvistaa Elcolinen läsnäoloa ja asiakkuuksia Kymenlaaksossa ja tuo sille höyrykattilavalmistuksesta- ja huolloista uudenlaisen palvelulajin.

”Huoltoprosesseihin liittyy lähes poikkeuksetta laitteiden korjausta ja uusimista. Konepajatoiminta mahdollistaa meille entistä kattavammin koko toimitusketjun hallinnan.”

”Asiakkaamme hyötyvät kokonaistoimituksista laadun, toimituksen nopeamman läpimenon ja kustannussäästöjen kautta. Tällä hetkellä SVS:n koneet ja linjasto palvelevat höyrykattilatoimijoita, mutta olemme aloittaneet jo selvitykset toiminnan laajentamisesta muihinkin palvelulajeihin.”

SVS Supervise Service jatkaa omalla brändillään osana Elcoline Groupia.

Hyvin yhteensopivat palvelut ja toimintaympäristö tekivät Elcolinen ja SVS:n yhteenliittymisestä luontevan. SVS:n perustajiin kuuluva toimitusjohtaja Markku Korpivaara kertoo myös, että yrityksen jatkajan etsintä on tullut viime aikoina ajankohtaiseksi. 

”Olen erittäin iloinen, että toimintamme jatkuu vahvassa kasvussa olevan Elcolinen kanssa. Täydennämme toisiamme sopivalla tavalla ja tämä avaa meille uudenlaisia kasvunäkymiä”, Korpivaara sanoo.

Elcolinelle rekrytointi on yksi tärkeimmistä ydinprosesseista. Henkilöstöön halutaan panostaa tarjoamalla monipuolisesti koulutus- ja uramahdollisuuksia.

Parhaiden osaajien ja parhaan kasvupotentiaalin omaavien henkilöiden löytämiseen satsataan, sillä Elcoline on sitoutunut luomaan 300 uutta työpaikkaa vuoteen 2023 mennessä.

”Elcoline kehittää jatkuvasti työntekijöiden osaamista ja tämä yrityskauppa mahdollistaa entistä laajempia urapolkuja Suomessa ja ulkomailla”, Backman sanoo.

Lue lisää

Katso kaikki