Ekotehokkaat loma-asuntomessut Mäntyharjussa kesällä 2011

Mäntyharjun kunta ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut ovat allekirjoittaneet 22.4.2009 sopimuksen loma-asuntomessujen järjestämisestä Mäntyharjussa kesällä 2011. Sopimuksen allekirjoittivat toimitusjohtaja Pasi Heiskanen Suomen Asuntomessuilta sekä kunnanjohtaja Jussi Teittinen ja hallintojohtaja Tuomo Penttinen Mäntyharjun kunnasta. Kesän 2011 Loma-asuntomessut avataan Mäntyharjun vilkkaana markkinapäivänä 27. kesäkuuta ja päätöspäivä on 10. heinäkuuta. Mäntyharjun messut ovat yhdeksännet loma-asuntomessut Suomessa.

Loma-asuntomessualue Pyhäkosken Pähkinälehto sijaitsee 10 km päässä Mäntyharjun keskustasta. Messualue on kooltaan n. 29 ha ja sinne on kaavoitettu 13 omarantaista ja 12 kuivanmaan tonttia. Alueen välittömässä tuntumassa on lisäksi 5 omakotitonttia.

Tonttien myynti käynnistyy 10.6.2009 Mäntyharjun lukiolla pidettävässä yleisötilaisuudessa, jossa esitellään alue, myytävät tontit ja käydään läpi varausmenettely. Asiantuntijana paikalla on myös Osuuskunta Suomen Asuntomessujen edustaja.

�?�Mäntyharju on omiaan loma-asuntomessutapahtuman ympäristöksi, sillä viehättävällä messualueella ja sen läheisyydessä on hyvät virkistysmahdollisuudet�?�, kertoo projektipäällikkö Asko Patjas. Pyhävesi soveltuu erinomaisesti uimiseen ja veneilyyn. Pyhäkoskella ja lähellä olevalla Miekankoskella voi harrastaa myös perhokalastusta. Pyhäkoski on maakunnallisesti merkittävä lohien kutualue sekä tärkeä linnuston talvehtimis- ja levähdysalue. Lähistöltä löytyy opastettuja hiihto-, melonta- ja pyöräilyreittejä ja Pyhäkosken laavulta lähtevä n. 10 km pituinen ulkoilureitti kiertää aivan messualueen tuntumassa.
�?�Ekotehokkuus ja ympäristöystävällisyys ovat vahvasti esillä Mäntyharjun messutapahtumassa�?� kertoo Pasi Heiskanen Suomen Asuntomessuilta. �?�Mäntyharjun loma-asuntomessut on mukana syyskuussa 2008 käynnistetyssä EkoLAtu-hankkeessa, jossa tutkitaan loma-asumisen ekotehokkuutta,�?� jatkaa Heiskanen. Hankkeen tavoitteena on yksilöidä luotettavat ja käyttökelpoiset menetelmät, joilla osoitetaan loma-asumisen ratkaisujen ekotehokkuus. Lisäksi muodostetaan käytäntöjä ekotehokkuustavoitteiden asettamiseen maankäytön suunnittelussa ja edistetään ekotehokkuuden muodostumista osaksi loma-asuntorakentamisen menestyksekästä liiketoimintaa. EkoLAtu-hankkeen tutkimustulokset esitellään Mäntyharjun loma-asuntomessuilla. Hanketta koordinoi Mäntyharjun Seudun Elinkeinojen Kehitys Oy.

Lue lisää

Katso kaikki