Digitan Data Center -liiketoiminta eriytetään omaksi yhtiökseen

Digitan 2000-luvun alkupuolella käynnistämä ja viime vuosina merkittävästi laajentunut konesaliliiketoiminta on päätetty eriyttää omaksi yhtiökseen Digita Data Centers Oy:ksi.

Muutos mahdollistaa asiakkaiden monipuolisemman ja nopeamman palvelemisen, liiketoiminnan laajentamisen ja uusien palveluiden kehittämisen yhdessä kumppanien kanssa. Digita Data Centers Oy on jatkossa Digita Oy:n täysin omistama tytäryhtiö, kerrotaan Digita Oy:n tiedotteessa.

Digita investoi merkittävästi konesaliliiketoimintaansa vuonna 2021 käynnistämällä uusien konesalitilojen rakentamisen jo olemassa olleiden konesaliensa läheisyyteen Pasilan tietoliikennekeskittymässä. Korkeimmat turvavaatimukset täyttävä Pieni Paja -konesali avattiin asiakkaille keväällä 2023, tiedotteessa kerrotaan.

– Konesaliliiketoimintamme on kehittynyt merkittävästi ja uskomme sillä olevan erinomaiset kasvunäkymät. Asiakaskuntamme arvostaa konesaliemme sijaintia tietoliikenteen hermopisteessä, kuten myös asiakaskeskeistä, luotettavaa ja ketterää toimintatapaamme. Uusi Pieni Paja -konesalimme on suunnattu maksimaalista turvallisuutta ja parhaita tietoliikenneyhteyksiä arvostaville yrityksille ja julkisen sektorin toimijoille , kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala tiedotteessa.

– Konesalipalvelumme täyttävät vaativimpienkin asiakasryhmien turvallisuus- ja käytettävyysvaatimukset. Konesalien infrastruktuuri, kuten sähkönsyöttö on monikertaisesti varmistettu. Helsingin kaupungin kaukokylmäverkkoon liitetty konesali on energiatehokkuudeltaan huippuluokkaa, kertoo Digitan Data Center -palveluista vastaava johtaja Juha Syrjänen tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki