Timo Makkonen

Congrid yhteistyöhön eGate Smart Building Innovationin kanssa

Suomalaisyritykset Congrid ja eGate Smart Building Innovation ovat sopineet yhteistyöstä. Yhteistyö on Congridin ensiaskel kohti IoT-datan (Internet of Things) käyttöä osana rakennustyömaiden laadunvarmistuksen kokonaisuutta.

”Tavoitteenamme on, että asiakkaamme pystyvät käyttämään työmailla hyödynnettäviä eri teknologioita osana Congridin järjestelmää”, Congridin toimitusjohtaja Timo Makkonen sanoo. 

Congrid on kehittänyt digitaalisen alustan rakennustyömaan laadun- ja työturvallisuuden hallintaan ja valvontaan. Järjestelmä on käytössä laajasti rakennustyömailla Suomessa.

eGate Smart Building Innovation puolestaan mahdollistaa rakennustyömaan ja käytössä olevien rakennusten reaaliaikaisen, langattoman olosuhdevalvonnan rakenteista ja ilmasta.

eGaten avulla rakennuttaja voi seurata etälaitteilla esimerkiksi betonin lämpötilaa ja kuivumista. Tarkan tiedon ansiosta työmaalla voidaan aikatauluttaa seuraavat työvaiheet luotettavasti. 

Jarkko Haukijärvi.jpg
Jarkko Haukijärvi

”Yhteistyö mahdollistaa Congridin asiakkaille sen, että jatkossa työmaan tai käytössä olevan rakennuksen olosuhdeinformaatio saadaan luettavaksi Congridiin eli samaan paikkaan projektin muiden dokumenttien ja -tietojen kanssa”, eGate Smart Building Innovationin toimitusjohtaja Jarkko Haukijärvi sanoo.

Viime vuonna Congrid toteutti ympäristöministeriön KIRA-hankkeena digitaalisen betonointipöytäkirjan, joka täydentää rakentamisen laadunvarmistuksen kokonaisuutta.

”Yhteistyö eGaten kanssa on luonnollista jatkumoa. Anturitieto täydentää betonointipöytäkirjaa ja Congridin laadunhallinnan kokonaisuutta”, Makkonen sanoo.

Jätä kommentti

*

*