Skanska rakentaa neljä asuinkerrostaloa Lippulaivan kaupunkikehityshankkeessa

Lippulaivan luoteispäätyyn, bussiterminaalin päälle rakennetaan neljä 4–14-kerroksista vuokrakerrostaloa, joihin tulee noin 275 asuntoa.

Citycon on solminut sopimuksen rakennusyhtiö Skanskan kanssa neljän asuinkerrostalon rakentamisesta Lippulaivan kaupunkikehityshankkeessa. Asuinkerrostalojen rakentaminen on Cityconin strategian mukainen – tavoitteena on luoda monikäyttöisiä kaupunkikeskuksia.

Citycon keskittyy yhä voimakkaammin kehittämään mixed use -projekteja, jossa asunnot, toimistot, vähittäiskauppa sekä monipuolinen palvelutarjonta yhdistyvät hyvin toimiviin liikenneyhteyksiin.

Lippulaivan luoteispäätyyn, bussiterminaalin päälle rakennetaan neljä 4–14-kerroksista vuokrakerrostaloa, joihin tulee noin 275 asuntoa. Rakentaminen alkaa keväällä 2021, ja kerrostalot valmistuvat vuodenvaihteessa 2022–2023.

Kyseessä on merkittävä askel Cityconin asuntoliiketoiminnan kasvattamisessa. Lippulaivan välittömään yhteyteen rakennetaan kaikkiaan kahdeksan asuinkerrostaloa, joihin tulee noin 550 uutta asuntoa.

Kahden asuinkerrostalon rakennusoikeuden myymisestä rakennusyhtiö Hausialle tehtiin esisopimus 2. joulukuuta.

Rakennusyhtiö Skanska on myös Lippulaivan kaupunkikehityshankkeen kauppakeskusosan pääurakoitsija. Kauppakeskusta koskeva urakkasopimus allekirjoitettiin vuosi sitten lokakuussa 2019.

Nyt solmitun asuntoja koskevan urakan arvonlisäverollinen arvo on noin 50 miljoonaa euroa.

Citycon toteuttaa parhaillaan kauppakeskus Lippulaivan perusteellista uudelleenkehityshanketta, jossa puretun vanhan kauppakeskuksen paikalle rakennetaan kokonaan uusi, kaksi kertaa aiempaa suurempi moderni ja urbaani kaupunkikeskus, jossa kauppakeskuksen lisäksi on asuinkerrostaloja ja jonka yhteyteen tulee myös metroasema.

Uudessa Lippulaivassa on 30 000 asuinneliön lisäksi kokonaisuudessaan noin 44 000 vuokrattavaa neliötä ja noin 100 erilaista liikettä, kahvilaa, ravintolaa, palvelua ja toimitilaa.

 

Lue lisää

Katso kaikki