City Hall voitti Helsinki-Vantaan suunnittelukilpailun

Finavian järjestämän suunnittelukilpailun Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n laajennus- ja muutostöistä on voittanut City Hall -ehdotus. Voittoehdotuksen tekivät arkkitehtitoimistot ALA ja HKP ja Ramboll Finland Oy.

Suunnittelukilpailun tehtävänä oli laatia ehdotus koko lentoasema-alueen aluesuunnitelmasta, nykyisen terminaalirakennuksen laajentamisesta sekä mahdollisen tulevan matkakeskuksen sijoittamisesta osaksi kokonaisuutta.

”Terminaali 2 -laajennushanke on erittäin mielenkiintoinen ja vaativa sekä arkkitehtonisesti että liikenne-, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelun kannalta. Pystyimme tarjoamaan arkkitehdeille tukea muun muassa vaativan kattorakenteen suunnitteluun. Toimme ehdotukseen mukaan vahvan logistisen ja liikenneosaamisemme”, toteaa Juha Valtari, Rambollin Kiinteistöt ja rakentaminen -toimialan johtaja.

Asema on merkittävä liikenteen solmukohta, joka vaatii huippuosaamista ja -näkemystä sekä vahvaa kokemusta Helsinki-Vantaan lentoaseman aikaisemmista vaiheista. Ramboll osallistui työryhmän City Hall -ehdotukseen konsultoimalla liikenneratkaisujen periaatteita sekä rakenteiden, talotekniikan, toiminnallisuuden ja muuntojoustavuuden toteutumista.

Suunnittelukilpailun voittaneen ehdotuksen työryhmä:

  • Kilpailuehdotuksen tekijät: Juho Grönholm, Antti Nousjoki ja Samuli Woolston (Arkkitehtitoimisto ALA) sekä Pekka Leskelä ja Mikko Suvisto (Arkkitehtitoimisto HKP)
  • Muu työryhmä: David Gallo, Petri Herrala, Lotta Kindberg, Rachel Murray ja Pauliina Rossi (Arkkitehtitoimisto ALA)
  • Erikoissuunnittelijat: Jukka Sirén, Pekka Kuorikoski, Pekka Ahola, Juha Åberg, Rauno Laatikainen ja Juho Suolahti (Ramboll Finland Oy)
  • Visualisoinnit: Petra Grísová, Vratislav Zíka ja Jakub Frolík (VIZarch)

Jätä kommentti

*

*