Cervi saa taakseen pääomasijoittaja Intera Partnersin – Tavoitteena tuhat työntekijää ja 100 miljoonan liikevaihto

Kuvassa vasemmalta oikealle: Janne Näränen / Intera Partners, Petri Valve / Cervi, Elise Haaksluoto / Intera Partners, Karl Jensen / Cervi, Tuomas Sarkola / Intera Partners. Kuva: Sanna Nuutinen / Cervi

Cervi saa pääomasijoittaja Intera Partnersin uudeksi omistajakumppanikseen. Yrityskaupan myötä Cervi moninkertaistaa seuraavan viiden vuoden tavoitteensa, kertoo Cervi tiedotteessaan.

– Edellinen viiden vuoden tavoitteemme oli 200 ihmistä ja 20 miljoonaa euroa liikevaihtoa. Olemme saavuttamassa tavoitteemme lopulta jo neljässä vuodessa, ja mukaan mahtui myös alalle yleisesti haastavat koronavuodet. Nyt on aika kääntää tarinan seuraava sivu yhdessä Interan kanssa. Uusi viiden vuoden tavoitteemme on kasvattaa henkilöstömäärä tuhanteen ja nostaa liikevaihto 100 miljoonaan euroon, Cervin toimitusjohtaja Petri Valve kertoo tiedotteessa.

Kasvussaan Cervi nojaa vahvasti ilmanvaihtoalan ja jäähdytyksen erityisasiantuntijan rooliin, ja sitä halutaan kasvattaa jatkossa entisestään. Tällä hetkellä yhtiö toimii Suomessa isoimmissa kaupungeissa ja kasvukeskuksissa.

Cervin aiempaa kasvua on ollut mahdollistamassa pääomasijoittaja Saari Partners, joka on ollut Cervin kumppanina vuodesta 2018 lähtien yritysjärjestelyyn asti.

Ilmanvaihdon ja jäähdytyksen merkitys on viime vuosina korostunut entisestään. Ilmanvaihto ja jäähdytys nähdään markkinalla tyypillisesti osana talotekniikkaa, mutta Cervillä asia nähdään laajemmin ihmisen keskiöön tuovan olosuhdetekniikan vinkkelistä.

– Talotekniikassa rakennus on keskiössä, olosuhdetekniikassa puolestaan ihminen. Tämä tarkoittaa sitä, että emme näe vain kiinteistöä ja sen ilmanvaihtokanavia tai laitteita, vaan lähestymme asiaa ilmanvaihdon ja jäähdytyksen tarpeesta ja vallitsevista olosuhteista käsin. Varmistamme sen, että ilmanvaihto toimii energiatehokkaasti, sisäilma on laadukasta ja ilmanvaihto ja jäähdytys vastaa kulloistakin tarvetta, Cervin kehitysjohtaja Karl Jensen sanoo tiedotteessa.

Cervin kasvusuunnitelmana on edetä jatkuvasti kohti kokonaisvaltaisempaa palvelutarjontaa. Olosuhdetekniikka rakentuu ilmanvaihdon, jäähdytyksen ja lämmön talteenoton kehittämisestä, ja keskeisessä roolissa on älyteknologia.

– Olemme rakentaneet asiantuntijuutta muun muassa yritysostojen kautta, esimerkiksi hankkimalla talon sisään IoT-osaamista ja jäähdytyksen asiantuntijoita. Aiomme laajentaa osaamistamme myös jatkossa yritysostoilla, Jensen jatkaa.

Myös Intera on vahvasti kotimainen toimija.

– Tehtävämme on varmistaa, että Cervi saa kasvuunsa tarvitsemansa tuen. Cervi on Suomessa ainutlaatuinen yritys, jonka vahva fokus nimenomaan sisäilman laatuun, ilmanvaihtoon ja jäähdytykseen on kantanut hedelmää. Yrityksessä on valtavasti kasvupotentiaalia, Intera Partnersin osakas Janne Näränen sanoo.

Cervi jatkaa yrityskaupan jälkeen omalla nimellään, ja sen toiminta sekä asiakkuudet jatkuvat ennallaan. Yhtiön johdossa ja merkittävinä omistajina jatkavat edelleen Petri Valve ja Karl Jensen. 

Lue lisää

Katso kaikki