Casaneera liittyy re:mount-konserniin

Rakennusliike Casaneeran omistajat Ilkka Olkkonen sekä Juhani Ropponen perheineen ovat solmineet yrityskaupan re:mount-konsernin kanssa.

Casaneeran Ilkka Olkkonen (vasemmalla) ja Pasi Jakonen Kupittaalla EuroCityn uudistuvissa toimistotiloissa. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Casaneera on perustettu 1980-luvulla, ja nykyisen nimensä se otti vuonna 1993. Yhtiö toimii liike- ja toimitilojen, taloyhtiöiden sekä julkisen sektorin korjaus- ja muutosrakentamisen tehtävissä. Se toteuttaa asiakkailleen korjausprojekteja Turun talousalueella Saloa, Raisiota ja Raumaa sekä Turun saaristoa myöten. Casaneera valittiin vuoden 2024 alussa jatkamaan Senaatti-kiinteistöjen puitesopimuskumppanina Turun alueella, kerrotaan re:mountin tiedotteessa.

Johto säilyy Kaarinassa ja koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä

Myyjät kertovat, että hyvin vähän muuttuu Casaneeran toimintamallissa kaupan jälkeen. Näkyvin muutos on se, että Ilkka Olkkonen siirtää toimitusjohtajan tehtävät talossa pitkään toimineelle työpäällikkö Pasi Jakoselle.

– Jatkamme hyväksi havaitulla reseptillä eli tarjoamme luotettavaa ja täsmällistä rakennuspalvelua kiinteistönomistajille ja muille ammattilaisille. Liiketoiminnan johtaminen ja asiakassuhteet hoidetaan tuttuun tapaan Kaarinasta. Konsernin kautta saamme tukea strategiseen suunnitteluun ja hankintoihin, uudeksi toimitusjohtajaksi nimitetty Pasi Jakonen vahvistaa tiedotteessa.

– Omistusjärjestelyllä ei ole vaikutusta henkilöstön asemaan tai asiakassopimuksiin. Koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä, Jakonen jatkaa tiedotteessa.

re:mount korostaa paikallisten markkinoiden tuntemusta korjausrakentamisessa

Vuodesta 2006 yrityksen johdossa toiminut Olkkonen siirtyy neuvonantajan rooliin ja jää eläkkeelle toukokuun lopussa. Hän on tyytyväinen yrityskaupan tuomiin mahdollisuuksiin.

– Minusta on hienoa, että Pasi jatkaa työtäni toimitusjohtajana. Hän tuntee niin asiakkaat kuin Turun seudun markkinat. Johdonkin tehtäviin hän on perehtynyt varatoimitusjohtajana parin vuoden ajan, Olkkonen kertoo tiedotteessa.

– Pidämme re:mountin ajattelusta, joka korostaa paikallisuutta. Casaneera haluaa olla jatkossakin vahva ja vakuuttava korjausrakentaja Turun talousalueella, ja tämä kokonaisuus auttaa siinä, Olkkonen sanoo tiedotteessa.

– Toivotamme Casaneeran tervetulleeksi konserniin. Yhtiöllä on vankka maine ja harva tuntee sekä ihmiset että rakennuskannan Turun talousalueella yhtä hyvin. Pitkäaikaiset asiakkuudet ja puitesopimukset kertovat luotettavuudesta, re:mount-konsernin toimitusjohtaja Iisakki Koski sanoo tiedotteessa.

Casaneera työllistää kausivaihtelut huomioiden noin 30 korjausrakentamisen ammattilaista, ja sen liikevaihto oli 31.10.2023 päättyneellä tilikaudella 5,7 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Katso kaikki