Bravida kasvoi kaikilla mittareilla – ”Huoltopalveluiden merkitys talotekniikassa on kasvanut”

Kuva: Bravida

Yrityskaupat vauhdittivat talotekniikan yhtiö Bravida Finlandin kasvua vuoden kolmannella neljänneksellä. Liikevaihto koheni viime vuoteen verrattuna 15 prosentilla 38,4 miljoonaan euroon. Yhtiön kasvu eteni kaikilla mittareilla, sillä myös kannattavuus ja tilauskanta olivat nousussa, kertoo Bravida tiedotteessaan.

Liikevoitto ennen liikearvopoistoja kohosi 52 prosenttia 1,92 miljoonaan euroon, mikä vastaa viittä prosenttia liikevaihdosta. Uusia tilauksia yhtiö kirjasi 50,3 miljoonan euron arvosta, ja tilauskanta kasvoi 97 miljoonaan euroon.

− Olemme edenneet yrityskaupoissa suunnitelmien mukaisesti, ja katsauskaudelle ajoittui Polar 2000 Oy:n hankinta. Huoltopalvelujen merkitys talotekniikassa on kasvanut, ja se näkyy luvuissa. Myös urakointiliiketoiminta eteni tarkastelujaksolla suotuisasti. Energiatehokkuuteen ja energiansäästöön liittyvien taloteknisten ratkaisujen kysyntä on selkeästi kasvanut, Bravida Finlandin toimitusjohtaja Marko Holopainen kertoo tiedotteessa.

Epävakaa markkinaympäristö hämärtää tulevaisuudennäkymiä. Materiaalien saatavuuteen liittyvät ongelmat, hintojen nousu sekä energiakriisi luovat paineita, mutta toistaiseksi karikoilta on vältytty, kerrotaan tiedotteessa.

− Vahva tilauskanta antaa uskoa tulevaisuuteen, vaikka geopoliittinen tilanne jatkuisi vaikeana. Samaan aikaan energiansäästöön ja energiatehokkuuteen liittyvien ratkaisujen kysyntä on kasvanut selvästi, Holopainen kuvaa markkinatilannetta.

Bravida-konsernin liikevaihto oli heinä–syyskuussa 560 miljoonaa euroa. Kasvua edellisestä vuodesta kertyi 26 prosenttia. Liikevoitto ennen liikearvopoistoja kasvoi 22 prosenttia ja oli 32,7 miljoonaa euroa. Tilauskanta nousi 1,64 miljardiin euroon.

Lue lisää

Katso kaikki