Asuntomessut Vaasassa kiinnostivat erityisesti rakentajia ja remontoijia

Viime kesän asuntomessuilla kävijöistä suurella osalla on suunnitteilla joko omakotitalon tai loma-asunnon rakentaminen tai remontointi. Eri hankkeita on suunnitteilla 85 000 ja niihin aiotaan käyttää seuraavan vuoden sisällä keskimäärin 34 000 euroa. Tämä kävi ilmi asuntomessujen kävijätutkimuksesta, joka julkaistiin tänään Vaasassa pidetyssä asuntomessujen palauteseminaarissa.
– On hienoa, että olemme pystyneet tarjoamaan rakentajille ja remontoijille kohtauspaikan pientaloteollisuuden ja asumisen erilaisten palveluidentuottajien kanssa. Se on meidän tärkeä tavoitteemme asuntomessutapahtumalle. Vaasassa myös näytteilleasettajat ovat tutkimuksen mukaan saavuttaneet tavoitteensa tunnettuuden ja myynnin lisäämisen osalta, kertoo Suomen Asuntomessujen tj. Pasi Heiskanen.
Näytteilleasettajista noin 80 % halusi tavoittaa nimenomaan omakotitalon rakentajia. Messuvieraat hakivat edellisvuosien tapaan messuilta ideoita myös sisustamiseen. Eri tuotteiden hankinnoista oli kiinnostunut jopa 60 % kävijöistä. Piharakentamisen ratkaisut kiinnostivat noin 12 % kävijöistä.
Yli 30 % kävijöistä kertoi messuilla vierailun syyksi mielenkiintoisen ajanvietteen. Odotusarvot täyttyivät hyvin tai jopa erinomaisesti 92 % messukävijöiden mielestä. Mielenkiintoisena havaintona tutkimuksessa nousi esiin se, että Vaasassa arveltiin olevan ruotsinkielisiä noin 54 % väestöstä kun todellinen osuus on vain noin 25 %.
Messuvieraat jättivät lähes 11 miljoonaa euroa messupaikkakunnalle. Suurimpia hyötyjiä olivat majoituspalveluiden tarjoajat ja polttoaineen myyjät. Messualueellekin jäi lähes 4 miljoonaa euroa.
– Vaasan kaupungilla oli kolme tavoitetta asuntomessujen osalta. Halusimme yhdistää Suvilahden vanhan asuntoalueen täydennys- ja rantarakentamisella kaupungin keskustaan ja samalla näyttää, kuinka lähellä keskustaa pystytään asumaan omakotitaloissa. Toiseksi halusimme nostaa energia-alan vaasalaisen osaamisen esiin. Kolmanneksi halusimme saada Vaasaa kaupunkina suomalaisten tietoisuuteen. Kaikki nämä tavoitteet on saavutettu paremmin kuin uskalsimme etukäteen edes toivoa ja kävijätutkimuksen mukaan myös messuvieraat ovat olleet näkemäänsä tyytyväisiä. Siksi voimme olla messuihin erittäin tyytyväisiä, toteaa kaupunginjohtaja Markku Lumio.

Lue lisää

Katso kaikki