Asuntomessut onnistuivat odotetusti – Messuvieraat arvostivat monipuolista tarjontaa

Eilen päättyneillä asuntomessuilla Vaasassa saavutettiin kaikki järjestäjien odotukset. Kävijäpalautteen mukaan messuihin oltiin erityisen tyytyväisiä monipuolisen tarjonnan ja hyvin toteutetun rantarakentamisen takia. Järjestäjät ovat tyytyväisiä energiaratkaisujen ja Vaasan kaupungin saamaan julkisuuteen. Asuntomessuihin tutustui kuukauden aikana 140 675 maksanutta kävijää.
– Olemme olleet näihin messuihin tyytyväisiä jo messujen alkaessa, sillä uudet innovaatiot niin energiaratkaisujen kuin myös pientaloteollisuuden puolelta saivat jo etukäteen paljon huomiota julkisuudessa. Vaasan messualue toimi myös hyvänä esimerkkinä ajankohtaisesta kaupunkirakenteen tiivistämisestä. Tavoitteenamme on parantaa suomalaisen asumisen laatua ja olemme näillä messuilla pystyneet jälleen viemään tätä asiaa eteenpäin, toteaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Viimeisellä messuviikolla Vaasan seudun asukkaat löysivät omat messunsa ja myös kävijämäärä saatiin odotetulle tasolle. Viimeisellä viikolla kävi myös runsaasti sekä ammattilais- että päättäjäryhmiä ympäri Suomea tutustumassa messuihin. Lisäarvoa toivat myös mm. pääministerin Energiaseminaari ja asuntoministerin Asuntoforum.

– Vaasan kaupungilla on ollut kolme tavoitetta näiden messujen osalta. Halusimme yhdistää Suvilahden vanhan asuntoalueen täydennys- ja rantarakentamisella kaupungin keskustaan ja samalla näyttää, kuinka lähellä keskustaa pystytään asumaan omakotitaloissa. Toiseksi halusimme nostaa energia-alan vaasalaisen osaamisen esiin. Kolmanneksi halusimme saada Vaasaa kaupunkina suomalaisten tietoisuuteen. Kaikki nämä tavoitteet on saavutettu paremmin kuin uskalsimme etukäteen edes toivoa ja siksi voimme olla tänään päättyviin messuihin erittäin tyytyväisiä, toteaa kaupunginjohtaja Markku Lumio.
Asuntomessujen purkaminen aloitettiin heti messuporttien sulkeuduttua kello 18.00. Tiistaina omakotitalojen perheet pääsevät muuttamaan koteihinsa. Keskiviikkona aloitetaan alueen telttojen purku ja perjantain kuluessa messualue on purkutöiden osalta valmis.
Esiteltävien kohteiden myyntitilanne on hyvä. Omakotitaloista vain kaksi on myymättä. Pientaloyhtiöiden 28 talosta jo 12 on myyty. Kahdesta valmiista kerrostalosta vain 5 asuntoa on myymättä ja messujen jälkeen valmistuvasta Loft-talostakin on jo puolet asunnoista myyty.

Lue lisää

Katso kaikki