Asumisen uudet ratkaisut ovat kestäviä

Kestävyyden edellytys näkyy myös asumisessa, uusissa kohteissa toteutetaan sekä ympäristön että ihmisen kannalta kestäviä ratkaisuja.

Kestävyyden edellytys näkyy myös asumisessa, uusissa kohteissa toteutetaan sekä ympäristön että ihmisen kannalta kestäviä ratkaisuja.

Maalämpö on uusissa kohteissa jo vakio, samoin enenevässä määrin aurinkopaneelit, viherkatot ja hulevesien kestävä hallinta. Uusissa kohteissa korostetaan myös sosiaalista hyvinvointia eli yhteisöllisten tilojen rakentaminen on taas yleistynyt.

Turun Nuorkauppakamarin järjestämässä ”Tulevaisuuden asuminen” -tilaisuudessa alusti professori Esko Valtaojan lisäksi Sigge Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtaja Pekka Mäki esittelemällä nykyisiä ja tulevia kohteita, joissa ekologisesti kestävät talotekniset ratkaisut ovat jo normi.

Myös asuinympäristön laatuun kiinnitetään huomiota – ja pitäisi kiinnittää enemmänkin.

”Miksi rakennetaan slummeja, kun elämme keskellä vaurautta”, ihmettelee Valtaoja ja käyttää esimerkkinä Helsingin Kalasatamaa.

Valtaoja ennustaa myös kehittyvien rakennusmateriaalien tuovan rakentamiseen aivan uusia ulottuvuuksia. Pekka Mäen mukaan puurakentaminen on ehdottomasti tulevaisuuden juttu.

”Rakennuttajat voisivat olla tässä vähän rohkeampia. Arkkitehti kyllä suunnittelee mielellään”, Mäki sanoo.

Lue lisää

Katso kaikki