Assemblin ostaa Fidelixin

Assemblin ostaa Fidelix

Strategisella yrityskaupalla nopeutetaan Assemblinin muutosta kohti yhä älykkäämpiä talotekniikkaratkaisuja.

Assemblin täydentää rakennusautomaatioalan osaamistaan ostamalla Fidelix-konsernin. Sillä on tällä hetkellä yli 50 miljoonan euron vuosiliikevaihto ja 360 työntekijää.

Kaupalla Assemblin parantaa valmiuksiaan vastata tehokkaiden ja ilmastofiksujen automaatioratkaisujen tarpeeseen ja vahvistaa samalla asemiaan Suomen talotekniikkamarkkinoilla. Fidelixistä tulee Assemblin-konserniin erillinen liiketoiminta-alue ja kauppa edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Fidelix on perustettu Suomessa vuonna 2002 ja siitä on kehittynyt yksi älykkään rakennusautomaation ja olosuhdehallinnan keskeisistä toimijoista Pohjoismaissa. Fidelixin missiona on luoda älykkäitä rakennuksia ja edistää sitä kautta parempaa tulevaisuutta. Tältä pohjalta Fidelix on kehittänyt useita tuotteita ja ratkaisuja, joita se myy, asentaa ja ylläpitää Suomessa ja Ruotsissa.

– Koko rakennusala on murroksessa, ja me aiomme olla siinä aktiivisesti mukana. Fidelixin huippuosaaminen vahvistaa ja täydentää Assemblinin tarjontaa ja nopeuttaa kehitystämme. Yrityskauppa on linjassa sen kanssa, että keskitymme strategiassamme teknologiaan ja digitaalisiin järjestelmiin, joista syntyy älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja. Siksi on upeaa voida toivottaa Fidelixin henkilöstö, asiakkaat ja toimittajat tervetulleiksi Assemblin-konserniin, sanoo Assemblinin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Mats Johansson.

Fidelixin toimintaa leimaa yrittäjähenkisyys, osaaminen ja vahva innovaatio- ja digitalisaatioaste, josta ovat osoituksina varsinkin pilvi-, IMD- ja IoT-ratkaisut. Yhtiöllä on laajaa urakointi- ja huoltotoimintaa, mutta se myy myös yksittäisiä asiakasratkaisuja.

Fidelixin paketoiduista palveluista voidaan mainita rakennusautomaatiojärjestelmät Fidelix ja Larmia sekä EcoGuard, joka on lähinnä asuinkiinteistöille kehitetty asuntokohtainen mittausjärjestelmä. Yrityksen järjestelmäratkaisuja käytetään nykyään suuressa osassa Suomen ja Ruotsin kiinteistökantaa.

– Olemme hyvin ylpeitä kehittämästämme liike- ja palvelutoiminnasta. On myös hienoa, että meistä tulee osa kasvavaa konsernia, jolla on korkea tavoitetaso, sanoo Fidelixin toimitusjohtaja Tero Kosunen.

 

Lue lisää

Katso kaikki