Asenne, ajanhallinta ja asiakaskeskeisyys toivat voiton

Rakentamisen Laatuteko 2016 -kilpailun voitto jaettiin kahden ehdokkaan kesken.

 

Rakentamisen Laatuteko 2016 -kilpailun voitto jaettiin kahden ehdokkaan kesken. Voittajavalinnan tehneen ministeri Kimmo Tiilikaisen toiveesta tasaväkisen kilpailun palkinto myönnettiin sekä työntekijä- että työnjohtopuolelle.

Laaturakentamisesta palkittiin YIT:llä vastaavana mestarina työskentelevä Aki Ahremaa sekä Aren putkiasentajaryhmä, johon kuuluvat Simo Järvelä, Joonas Saarimaa, Timo Kaarakainen ja Arto Keski-Nikkola.

Ministeri Tiilikainen korosti valintaperusteluissaan etenkin yhteistyön, ajanhallinnan ja asiakaskohtaamisen merkitystä. Lähes 20 vuotta YIT:llä työskennellyttä Aki Ahremaata Tiilikainen kuvaili jämptiksi johtajaksi, joka omalla esimerkillään luo koko työmaahenkilöstölle laadukkaan tekemisen ilmapiiriä.

Tiilikainen totesi, että Ahremaan kaikessa toiminnassa nousee esille vahva tahto laadukkaan lopputuloksen aikaansaamiseen. Tiilikainen painotti valintaperusteluissaan myös asiakaslähtöistä työskentelytapaa ja huomautti, että turkulaisen Ahremaan kohteessa käy selkeästi ilmi, kuinka ihmiset tekevät koteja ihmisille.

Aren putkiasentajaryhmän ministeri Tiilikainen halusi palkita erityisesti hyvän yhteistyökyvyn, myönteisen asenteen ja ennakoivan työskentelytavan ansiosta. Ryhmän työntekijöiden, Simo Järvelän, Joonas Saarimaan, Timo Kaarakaisen ja Arto Keski-Nikkolan, vahvuutena Tiilikainen piti niin ikään sitä, kuinka he ottavat huomioon muiden työvaiheiden tekijät. Ryhmä mainitsikin oman työnsä lähtökohdaksi sen, että kun oma työ tehdään kerralla kuntoon, myös muut pystyvät tekemään osuutensa sujuvasti.

”Erityisen ilahduttavaa kilpailun koko osallistujajoukossa oli monipuolisuus. Mukana oli monien eri ammattiryhmien edustajia työntekijöistä vastaaviin mestareihin. Tutustuessamme kilpailijoihin näimme paljon osaamista, ammattiylpeyttä ja aitoa tahtoa tehdä korkealuokkaista laatua. Uskonkin, että rakentamisen laatu on vahvassa nousukiidossa”, toteaa kilpailuorganisaatiossa mukana ollut Jukka Pekkanen, Rakennusteollisuus RT:llä rakentamisen kehittämisestä vastaava johtaja.

Ministeri Tiilikainen luovutti tuhannen euron palkinnot voittajille FinnBuild-messujen Awards Partyssa 13.10.2016. Ministeri valitsi voittajat asiantuntijatuomariston nimeämien finalistien joukosta. Tuomaristoon kuuluivat puheenjohtajana Juha Metsälä Pohjola Rakennuksesta, Teija Ojankoski VAV Kiinteistöistä, Matti Harjuniemi Rakennusliitosta ja Seppo Mölsä Rakennuslehdestä.

Rakentamisen laatuteko -kilpailu on osa laajempaa laadun kehittämishanketta. Rakennusteollisuus RT:n kanssa kilpailun toteuttavat Rakennusliitto, Rakentamisen Laatu RALA ja Rakennuslehti. Korjaus- ja uudisrakennustyömailla tai rakennustuotteita valmistavissa tehtaissa toimiville työntekijöille, työryhmille, työnjohtajille, projektipäälliköille ja valvojille suunnattu Laatuteko-kilpailu on tarkoitus järjestää seuraavan kerran vuonna 2018.

 

Vuoden 2016 voittajien ja muiden finaaliin selviytyneiden ehdokkaiden esittelyvideot löytyvät täältä 

 

Kuva: Laatupalkinnon voittaneeseen putkiasentajaryhmään kuuluvat Simo Järvelä, Joonas Saarimaa, Timo Kaarakainen ja Arto Keski-Nikkola.

 

 

Lue lisää

Katso kaikki