Aro Systemsille yhtiön historian suurin talotekniikkaurakka

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja OYS 2030 -uudistamisohjelman ensimmäisen vaiheen suunnittelijat ja urakoitsijat allekirjoittivat päivitetyn allianssiurakkasopimuksen.

Sopimuksella sinetöitiin ydinsairaalan ensimmäisen vaiheen rakennusurakka. Urakan kokonaiskustannukset ovat noin 208 miljoonaa euroa, josta Aro Systemsin talotekniikkaurakan osuus on noin 58 miljoonaa euroa.

”Allekirjoitettu sopimus on yhtiömme historian suurin, ja sen työllistävä vaikutus tulee olemaan merkittävä. Urakka valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2023 ja se tulee työllistämään parhaimmillaan noin sata talotekniikka-alan ammattilaista”, sanoo Aro Systemsin toimitusjohtaja Mika Huovinen.

Urakkaan kuuluvia purkutöitä on tehty alueella jo vuodesta 2017 lähtien, varsinaiset ydinsairaalan rakennustyöt aloitetaan maaliskuussa. Aiemmassa yleissuunnitelmassa olleiden kahden viisikerroksisen rakennuksen sijaan rakennetaan nyt kaksi vierekkäin olevaa kymmenkerroksista tornia, joista A-talon rakentaminen kuuluu sovittuun urakkaan.

Lue lisää

Katso kaikki