Are toteuttaa talotekniikan Fuugaan – ”Vaativat akustiset tavoitteet ohjaavat rakentamista”

Are toteuttaa talotekniikan Turun uuteen musiikkitaloon. Fuugan lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, sähkö-, automaatio- ja sprinkleritöistä. Sopimuksen hinta on noin 11 miljoonaa euroa.

Turun musiikkitalo Fuuga. Havainnekuva: PES-Arkkitehdit

Musiikkitalon rakennuttajana on Turun kaupunki ja toteuttajana toimii allianssi, jonka osapuolia ovat Hartela, PES-Arkkitehdit ja WSP Finland. Fuugan pinta-ala on noin 13 000 brm2. Musiikkitalon pääsalina toimii 1 300 -paikkainen konserttisali, ja lisäksi Fuugaan rakentuu monitoimisali 300 henkilölle, kerrotaan Aren tiedotteessa.

– Talotekniikka on suunniteltu rakennuksen arkkitehtuuria kunnioittaen ja erityisesti vaativat akustiset tavoitteet ohjaavat talotekniikan rakentamista. Työt ovat jo arelaisten puolelta käynnissä. ARE toteutti musiikkitalon kehitysvaiheen suunnittelunohjauksen yhdessä Hartelan kanssa vuoden 2023 aikana. Pohjaviemäriasennukset aloitettiin vuodenvaihteessa, ja tilaajan kanssa tehdään parhaillaan rakentamisvalmisteluita ja tahtiaikataulua. ARE pitää huolta, että Fuugassa myös talotekniikka soi kauniisti ja kutsuvasti, yksikönjohtaja Vesa-Matti Sahonen kertoo tiedotteessa.

Musiikkitalo valmistuu kesällä 2026, ja sen sisävalmistusvaihe työllistää noin 20–35 arelaista.

– Uusi musiikkitalo on Turun kaupungin merkittävin strateginen kulttuuri-investointi tähän mennessä. Valmistuessaan musiikkitalo Fuuga tarjoaa huippuluokan akustiset olosuhteet orkesterimusiikin esittämiseen. Äänitystilanteessa tavoitellaan erittäin pientä taustaäänitasoa. Lisäksi musiikkitalo tarjoaa nykyaikaisen toimintaympäristön monipuolisten tapahtumien järjestämiseen ja erilaisten yleisöryhmien tavoittamiseen. Merkittävä kohde vaatii luotettavat kumppanit aina suunnitteluvaiheesta lähtien. Yhteistyössä ARE:n kanssa rakennamme Turkuun maailmanluokan kohdetta, Hartelan Juuso Mäki kertoo tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki