Are rakentaa uniikkeja asuntoja Helsingin keskusta-alueelle – Huberin vanha pääkonttori korjataan laadukkaaksi asuinkiinteistöksi

Helsingin Hietalahdessa sijaitseva Huberin entinen toimistotalo muunnetaan moderniksi asuinkiinteistöksi. Kiinteistö muodostuu kolmesta osasta, joista vanhin on vuodelta 1929. Kiinteistösijoitusyhtiö SY Investin omistamiin tiloihin tulee 35 asuntoa, joiden keskikoko on 70 – 80 m2. Kohde valmistuu maaliskuussa 2009. Kiinteistön arkkitehtisuunnittelusta vastaa asuinkiinteistöihin erikoistunut Arkkitehtitoimisto Pet Michael Oy. Pääurakoitsijana ja rakentajana toimii puolestaan Are Oy, joka on viime vuosina kehittänyt voimakkaasti korjausrakentamisen palvelujaan.

Nyt asuinkäyttöön muunnettavat tilat muodostuvat kolmesta osasta: Huberin alkuperäisestä 1920-luvulla rakennetusta pääkonttorista, 1980-luvulla rakennetusta uudisrakennuksesta ja pihasiivestä sekä 1990-luvun alussa tehdystä kattohuoneistosta. Taloyhtiöön ja samaan pihapiiriin kuuluu myös 1980-luvulla rakennettu asuinkiinteistö, jossa on 45 asuntoa. Aiemmin kiinteistössä vuokralaisena toiminut SY Invest osti Köydenpunojankatu 4:ssä sijaitsevat toimistotilat Rakennusliitolta vuonna 2006.

�?�Tavoitteenamme on tarjota valoisaa ja modernia asumista vanhoissa puitteissa. Asunnot sopivat laadukasta ja huoletonta keskusta-asumista arvostaville ihmisille, joita persoonaton nykysuunnittelu ei puhuttele. Filosofiamme on, että teemme tätä kuin itsellemme�?�, sanoo johtaja Robert Tigerstedt SY Investistä.

Valon täyttämien kerrostaloasuntojen ohella tarjolla on korkeita loft-tyyppisiä huoneistoja katutason liiketiloissa, paritaloasumista kauniissa pihapiirissä ja uniikki ullakkohuoneisto omalla kattoterassilla. Yli puolessa asunnoista on jonkinlainen parveke. Käytännössä taloon ei jää yhtään vanhaa putkea, vaan kaikki talotekniikka – koneellinen ilmastointi mukaan lukien – rakennetaan uudelleen. Urakoitsijan valinnassa painotettiinkin kokonaisvaltaista osaamista.

�?�Valitsimme Aren, koska se on luotettava täyden palvelu talo. Kyseessä ei ole helppo projekti, sillä urakoinnissa pitää huomioida sekä lainsäädännön vaatimukset että tämän päivän asuinstandardit. Tiedämme, että (valittu) urakoitsija osaa tehdä todella hyvää jälkeä. Peruskorjattava kiinteistö on suunnittelultaan ja laadultaan korkeatasoisempi kuin mihin uudisasumisessa on viime vuosina totuttu�?�, sanoo puolestaan johtaja Christian Wickström SY Investistä.

Rakentamisessa hyötyä on myös siitä, että Arelle yrityskaupan myötä siirtynyt rakennusliike R Helander on jo aiemmin tehnyt muutostöitä kiinteistössä. Rakentajalle kohde on kiinnostava nimenomaan erikoisratkaisujen takia.

�?�Erityisesti äänitekniikka on suuri haaste, sillä asunnoilta edellytetään huomattavasti toimistorakennuksia parempaa äänieristystä. Teemmekin läheistä yhteistyötä kaupungin rakennusvalvonnan kanssa, jotta äänitekniikkaan ja kiinteistön rakennushistorialliseen suojeluun liittyvät näkökohdat huomioidaan oikein�?�, sanoo johtaja Kimmo Nikka Arelta.

Lue lisää

Katso kaikki