Are ostaa osake-enemmistön Enerzistä

Kuva: Enerz

Are ostaa 77 prosentin osake-enemmistön energiatehokkuushankkeisiin, etähallintaan ja rakennusautomaatioon keskittyneestä Enerzistä, kertoo Are tiedotteessaan.

Enerz työllistää noin 40 asiantuntijaa, ja sen liikevaihtoennuste vuodelle 2022 on noin 8 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on toimintaa Suomen lisäksi Baltian maissa.

Enerz tarjoaa energiatehokkuuspalveluja liike-, toimisto-, hotelli-, ostoskeskus- ja teollisuuskiinteistöihin. Erikoisuutena ovat edistyneet ja innovatiiviset automaatioratkaisut sekä niihin liittyvä ohjelmointi ja esivalmistus. Yritysosto tukee Aren strategiaa ja uudistunutta toimintamallia, jossa sekä energiaratkaisut että rakennusautomaatio on valittu tulevien vuosien kasvuteknologioiksi.

− Energiakriisi ja ilmastonmuutos ovat kiihdyttäneet investointeja kiinteistöjen vähäpäästöisiin ja energiatehokkuutta parantaviin ratkaisuihin. Suomessa 70 prosenttia rakennuksista on rakennettu ennen 2000-lukua, joten valtaosa rakennuksistamme on siis isompien tai pienempien energiatehokkuutta parantavien toimenpiteiden tarpeessa. Enerz on kehittänyt energiahankkeisiin edistyksellisen ja kustannustehokkaan palvelumallin, jonka avulla pystymme auttamaan sekä nykyisiä että uusia asiakkaitamme energiatehokkuuden varmistamisessa vielä aiempaa tehokkaammin, Aren toimitusjohtaja Jarno Hacklin sanoo tiedotteessa.

Enerz toteuttaa energiahankkeet suunnittelusta toteutukseen palvelukonseptillaan, jossa myös todennetaan saavutetut energiasäästöt ja päästövähennykset.

− Toteutetuissa hankkeissa energiakulutus on pystytty puolittamaan, joten näillä energiahinnoilla takaisinmaksuajat ovat todella lyhyitä ja sijoitetun pääoman tuotto keskimäärin yli kaksikymmentä prosenttia, kertoo Enerzin toimitusjohtaja Rene Zidbeck tiedotteessa.

Enerz jatkaa toimintaansa omalla brändillään itsenäisenä osana Are-konsernia. Solmittu yrityskauppa ei aiheuta henkilöstövaikutuksia. Enerzin toimitusjohtaja Rene Zidbeck jatkaa tehtävässään ja pysyy vähemmistöosakkaana. Zidbeck nimitetään Aren laajennetun johtoryhmän jäseneksi, ja hän raportoi tehtävässään Hacklinille.

Lue lisää

Katso kaikki