Are ja Amiedu kumppaneiksi

Are Oy:n ja Amiedun jo vuosituhannen vaihteesta alkanut yhteistyö muuttui virallisesti kumppanuudeksi, kun Are ja Amiedu solmivat kumppanuussopimuksen tammikuun puolivälissä 2008. – Teemme jatkossa yhteistyötä suunnitelmallisemmin ja pitkäjänteisemmin. Laadimme toiminnalle vuosisuunnitelman ja muodostamme kumppanuudelle oman ohjausryhmänsä, Are Oy:n henkilöstön kehittämispäällikkö Corinna Fagerström sanoo.
Amiedu on toteuttanut Aren henkilöstölle tutkintotavoitteellista, ammatillista aikuiskoulutusta. Tutkintoja ovat suorittaneet putki- ja ilmastointiasentajat, kiinteistönhoitajat, projektipäälliköt sekä projektinhoitajat ja avainasiakaspäälliköt.
Viime vuoden aikana Amiedu vastasi muun koulutusyhteistyön lisäksi kahdeksasta Arelle räätälöidystä koulutusohjelmasta. Aren pitkiin koulutusohjelmiin osallistui viime vuonna 148 arelaista.
– Voimme hyödyntää muitakin Amiedun palveluja, kuten esimerkiksi rekrytointiin ja perehdyttämiseen liittyviä palvelutuotteita, Fagerström toteaa.
– Rekrytoinnissa olemme jo yhteistyötä tehneetkin. Rakennustuotannon ammattitutkintoon on osallistunut sekä Aren nykyisiä työntekijöitä että rekrytointi-ilmoituksella haettuja uusia työntekijöitä. On tehokkaampaa tarjota työnhakijalle sekä työpaikka että koulutus kuin pelkkä työpaikka, Amiedun toimialajohtaja Matti Vesalainen toteaa.
Viime vuonna opetusministeriö myönsi Arelle oppisopimuskouluttajien laatupalkinnon.

Lue lisää

Katso kaikki