Ammattitaidon EM-kilpailut alkavat Rotterdamissa – seuraa verkossa

Historian ensimmäiset ammattitaidon EM-kilpailut, EuroSkills 2008, alkavat torstaina 18.9. Hollannin Rotterdamissa. Suomen joukkueen menestystä ja kisojen etenemistä voi seurata paikalla olevien toimijoiden kirjoittamalta keskustelupalstalta, Skills Finland ry:n kuvapankista ja tiedotteista sekä kilpailuiden viralliselta verkkosivulta.
Suomen joukkue, TeamFinland, koostuu 29 kilpailijasta ja 11 tuomarina toimivasta ekspertistä. Eksperttien ja mukana olevien toimijoiden kirjoittamalta keskustelupalstalta voi seurata kolmipäiväisen kilpailun kulkua lähietäisyydeltä seuraavien näkökulmasta. Skills Finland ry:n kuvapankkiin ladataan kuvia kilpailuiden käynnistyttyä päivittäin. Linkit keskustelupalstalle ja kuvapankkiin löytyvät Skills Finlandin verkkosivuilta. Myös kilpailuiden virallisille sivuille tullaan avaamaan kuvapankki. Tiedotteita ja uutisia voi lukea Skills Finlandin ja kilpailuorganisaation verkkosivuilta.
EuroSkills-kilpailuihin osallistuu yli 400 ammattiosaajaa 29 Euroopan maasta. Kaikkiaan kilpailussa kamppaillaan mitaleista 49 lajissa. Ikäraja kilpailuissa on 24 vuotta muutamia lajikohtaisia poikkeuksia lukuun ottamatta. Maksuttomaan tapahtumaan odotetaan yli 40 000 vierailijaa. EuroSkills-kilpailut tullaan järjestämään joka toinen vuosi. Kilpailujen tavoitteena on eurooppalaisen huippuosaamisen ja kilpailukyvyn edistäminen, ammatillisen osaamisen tunnetuksi tekeminen ja osaamistarpeiden kartoittaminen. Tavoitteena on myös ammatillisten oppilaitosten, yritysten ja muiden sidosryhmien välisen yhteistyön vahvistaminen. Lisäksi kilpailun päämääränä on ammatillisten tutkintojen läpinäkyvyyden ja vertailtavuuden sekä ammattiosaajien liikkuvuuden lisääminen.
Lisätietoja:www.skillsfinland.fi/default.asp?t=1

Lue lisää

Katso kaikki