Älykäs ratkaisu energiankulutuksen optimointiin

Tieto, Lumme Energia ja Etelä-Savon Energia kehittivät yhteistyössä älykkään energiaratkaisun, joka mahdollistaa energian pientuotannon, akkuvarastojen, sähköautojen latauksen ja kiinteistöautomaation kokonaisvaltaisen ja keskitetyn hallinnan.

Tieto, Lumme Energia ja Etelä-Savon Energia kehittivät älykkään energiaratkaisun, joka mahdollistaa energian pientuotannon, akkuvarastojen ja sähköautojen latauksen sekä kiinteistöautomaation kokonaisvaltaisen ja keskitetyn hallinnan.

Energiankulutus voidaan optimoida – sekä näin hakea energialaskun pienentämistä älykkäällä kulutuksen ohjauksella – ja käyttää kyseisiä resursseja virtuaalisena voimalaitoksena. Samankaltainen energiaratkaisu on asennettavissa kaikkiin julkisiin ja kaupallisiin kiinteistöihin sekä omakotitaloihin.

Energiaratkaisussa Lumme Energian pääkonttorin talotekniikka, Etelä-Savon Energian Foremica-energianhallintajärjestelmä, aurinkopaneelit, akusto ja sähköautojen lataus yhdistettiin Tiedon pilvipohjaiseen energianhallinta-alustaan, Tieto Distributed Energy Solutioniin (DES).

Järjestelmä pystyy tuottamaan tarvittavaa kulutuksen joustoa sääriippuvaisen sähköntuotannon vaihtelun vastapainoksi.

Virtuaalista voimalaitosta käytetään kulutusjouston luomisessa Suomen sähkövoimajärjestelmään. Uudistuksella kasvatetaan uusiutuvan energian, kuten aurinko- ja tuulienergian, tuotantoa ja korvataan fossiilisilla polttoaineilla toimivaa sähköntuotantoa.

Lumme Energian älykkään energiaratkaisun toteutus on katselmoitu Fingridin kanssa ja se soveltuu reservimarkkinoille osallistumiseen.

Lue lisää

Katso kaikki