Aikuisten rakennusmestarikoulutus houkuttaa pitkän linjan ammattilaisia

Kevään aikuiskoulutuksen yhteishaussa rakennusalan työnjohdon koulutusohjelmaan (Rakennusmestari, AMK) haki lähes 500 kiinnostunutta. Syksyllä alkavan koulutuksen pääsee aloittamaan Hämeenlinnassa, Kuopiossa, Lappeenrannassa ja Helsingissä noin 120 opiskelijaa.
Rakennusmestarikoulutuksen vetovoima oli kaikilla järjestämispaikkakunnilla vähintäänkin hyvä.
Suosituin oli Hämeen ammattikorkeakoulu, jossa yhtä talonrakentamisen koulutuspaikkaa tavoitteli kahdeksan ensisijaista hakijaa.
– Ennakkokyselyitä tuli tavallista runsaammin, ja muutenkin rakennustekniikka on kovassa nosteessa, joten osasimme aavistella hakemusvyöryä. Suurimmalla osalla näyttää olevan pitkä rakennusalan kokemus ja toisen asteen ammatillinen perustutkinto. Lisäksi tänä vuonna hakijoissa oli runsaasti rakennusalan pienyrittäjiä, koulutusohjelmajohtaja Timo Hallenberg Hämeen ammattikorkeakoulusta sanoo.
Seuraavaksi rakennusmestarikoulutusvalinta etenee siten, että hakijat kutsutaan touko-kesäkuussa pidettäviin ammattikorkeakoulukohtaisiin valintakokeisiin. Aikuiskoulutuksen suuntautumisvaihtoehtoina ovat ammattikorkeakoulusta riippuen talonrakennus tai infra-ala.
Nuorisoasteen koulutus suoritetaan pääsääntöisesti päiväopiskeluna ja aikuiskoulutus ilta- ja etäopiskeluna. Kevään 2008 aikuiskoulutuksen ja nuorisoasteen ammattikorkeakoulukohtaiset hakuluvut ja vuoden 2007 opiskelijaprofiiliselvitys löytyvät verkosta www.rakennusmestariksi.net.
Rakennusteollisuus RT ry:n ja RKL:n sekä muiden alan sidosryhmien Valitse valkoinen kypärä -viestintäkampanjalla houkutellaan nuoria ja aikuisia vuonna 2007 uudelleen aloitettuun rakennusmestarikoulutukseen.

Lue lisää

Katso kaikki