ÅF ja Pöyry yhdistyvät

ÅF AB (publ) ja Pöyry Oyj ovat solmineet sopimuksen yhtiöiden yhdistämiseksi. Sopimuksella muodostetaan johtava eurooppalainen konsultointi- ja suunnitteluyritys.

ÅF julkistaa Pöyryn hallituksen suositteleman julkisen käteisostotarjouksen ostaakseen kaikki liikkeeseen lasketut ja ulkona olevat Pöyryn osakkeet. Neljä suurta Pöyryn osakkeenomistajaa on sitoutunut tulemaan yhdistyneen yhtiön osakkeenomistajiksi suunnatussa osakeannissa ostotarjouksen toteuttamisen jälkeen.

Yhdistynyt yhtiö tulee toimimaan yhdistyneen ÅF-Pöyry-brändin alla, ja sen liiketoiminta tullaan jakamaan viiteen divisioonaan, joista kullakin on vahva edustus Pohjoismaissa ja kansainvälisesti. Yhdistyneen yhtiön yhdistetty liikevaihto oli 30.9.2018 päättyneellä 12 kuukauden jaksolla noin 19 miljardia Ruotsin kruunua, ja sillä oli 30.9.2018 päättyneellä yhdeksän kuukauden jaksolla yhdistettynä yhteensä keskimäärin noin 14 550 työntekijää kokoaikaisiksi muunnettuna maailmanlaajuisesti.

Yhdistyneen yhtiön toimitusjohtajaksi tulee Jonas Gustavsson, ja sen pääkonttori tulee sijaitsemaan Tukholmassa.

Jonas Gustavsson, ÅF:n toimitusjohtaja:

”Pöyry ja ÅF ovat Euroopan kaksi johtavaa konsultointi- ja suunnitteluyritystä. Yhdistämällä voimamme luomme vahvan alustan kansainväliselle kasvulle. Mahdollistamme asiakkaidemme kasvun tarjoamalla yhteistä johtavaa asiantuntemustamme esimerkiksi teollisuuden digitalisaatiossa, älykaupungeissa ja tulevaisuuden energiaratkaisuissa.”

Martin à Porta, Pöyryn toimitusjohtaja:

”ÅF ja Pöyry muodostavat yhdessä uuden pohjoismaisen osaamisen suurkeskittymän ja johtavan kestävän kehityksen mukaisten teknologisten ratkaisujen kehittäjän ja toimittajan. Yhdistämällä resurssimme sekä syvällisen ja monialaisen osaamisemme luomme laajemman ja vahvemman kansainvälisen toiminta-alustan.”

Jätä kommentti

*

*