LVI-Pitkälä ja Terawatt osaksi kiinteistötekniikan konsernia 

Molemmat yhtiöt jatkavat toimintaansa omilla brändeillään.

Kuvassa Habeon Klaus Castrén (vas.), Kari Kohvakka ja Terawattin Hannes Kokko, Jussi Holma ja Lasse Impiö. Kuva: Terawatt

Habeo Group Oy on ostanut pitkän linjan kiinteistötekniikkayritykset LVI-Pitkälä Oy:n ja Terawatt Oy:n syyskuussa 2024. Näiden yrityskauppojen myötä Habeo Group vahvistaa kiinteistötekniikan osaamistaan ja palveluverkostoaan valtakunnallisesti. Molemmat yhtiöt jatkavat toimintaansa omilla brändeillään sekä y-tunnuksillaan, kerrotaan Habeo Groupin tiedotteessa.

LVI-Pitkälä on lähes koko Suomen laajuudella vaikuttava perheyritys, joka tarjoaa monipuolisia LVI-palveluita asiakkailleen. LVI-Pitkälän liikevaihto oli 23 miljoonaa euroa, ja se työllisti 120 työntekijää vuonna 2023. Terawatt tarjoaa puolestaan yli 20 vuoden kokemuksella sähköisen talotekniikan ratkaisuja myös koko Suomen alueella. Terawattin liikevaihto oli 19,9 miljoonaa euroa ja se työllisti 100 työntekijää vuonna 2023. 

– Habeoon kuuluminen vahvistaa LVI-Pitkälän kilpailukykyä ja luo uusia mahdollisuuksia kasvuun. Me omistajat jatkamme osakkaina Habeossa ja jatkamme työskentelyä täydellä sitoutumisella ja intohimolla. Habeon arvot – yhteistyö, yrittäjähenkisyys, välittäminen ja ratkaisukeskeisyys – kohtaavat omiemme kanssa ja tukevat visiotamme olla alan houkuttelevin työpaikka ja tarjota asiakkaillemme parasta palvelua, kommentoi LVI-Pitkälän perustaja Jari Pitkälä tiedotteessa.

– Meille on ensisijaisen tärkeää säilyttää vuosien varrella rakennettu tunnettuutemme ja brändimme. Habeo Groupiin liittyminen tukee kasvuamme ja nousemme viimeistään nyt kiinteistötekniikan edelläkävijöiden joukkoon. Olemme kuulleet paljon hyvää Habeon tavasta toimia – konserni tukee yrityksiä kasvamaan ja kehittymään, säilyttäen yrittäjämäisen itsenäisyyden ja kulttuurin. Habeon rento ja yhteisöllinen toimintatapa vakuutti meidät, ja näemme tämän osana menestystarinaa, johon halusimme ehdottomasti mukaan, kertoo Terawattin toimitusjohtaja Lasse Impiö tiedotteessa.

Habeo Group on 2022 perustettu kiinteistötekniikan toimialan konserni. Habeo Group muodostuu vahvoista, alueellisesti toimivista yrityksistä, jotka yhdessä vaikuttavat maanlaajuisesti. Tuoreimpien yrityskauppojen myötä konserniin kuuluu jo 17 kiinteistötekniikan toimijaa eri puolilta Suomea. Habeo Group työllistää jatkossa yli 1 000 alan ammattilaista, ja sen liikevaihto on yli 200 miljoonaa euroa. 

Lue lisää

Katso kaikki