LVI-insinööri Teemu Kuusinen: ”Olen lukenut Talotekniikka-lehteä lähes puolet elämästäni”
Talotekniikka-lehti on alan suunnittelun, urakoinnin, teollisuuden, teknisen tukkukaupan sekä kylmäsektorin tietopaketti. Lehteä 18 vuotta lukenut Teemu Kuusinen on nähnyt työssään kattavasti talotekniikka-alan kirjon – ja Talotekniikka on kulkenut mukana uran kaikissa käänteissä.
Talotekniikka-lehti avaa näköalapaikan talotekniikan maailmaan: ilmaan, veteen, sisäolosuhteisiin, asuinympäristöön sekä uusiutuvaan energiaan. Glamoxin toimitusjohtaja Teemu Kuusinen alkoi lukea Talotekniikkaa jo opiskellessaan LVI-insinööriksi, koulun kirjastossa.
– Vuonna 2003 liityin Suomen LVI-liittoon, ja siitä asti lehti on tullut minulle kotiin jäsenetuna. Opiskeluaikoina lehdessä kiinnostivat erityisesti henkilökuvat ja nimitysuutiset, halusin tietoa alan toimijoista ja työmahdollisuuksista, Kuusinen kertoo.
Talotekniikan sivuilta löytyvät alan tekniset ratkaisut ja uutuustuotteet. Kun Kuusinen työskenteli urakointipuolella projektipäällikkönä, hän luki Talotekniikasta tarkasti tuoteuutiset ja uudet asentamisratkaisut. Uransa seuraavalla askeleella hän kiersi vesikalusteiden projektimyyjänä LVI-suunnittelutoimistoja Hangosta Utsjoelle.
– Siihen aikaan alalla kulki väärää tietoa siitä, etteivät hanamme soveltuisi Suomen painejärjestelmään. Pääsin oikomaan tietoja Talotekniikka-lehteen, kun minua haastateltiin hanojen tyyppihyväksyntää käsittelevään juttuun.
Tietopaketti talotekniikka-alasta
Vuonna 2021 Talotekniikan teemana kulkee ilmastonmuutoksen torjunta – esimerkiksi energiatehokkuushankkeet sekä uusiutuvan energian hyödyntäminen. Jokainen Talotekniikka on myös alan kattavasti kokoava tietopaketti, mistä Kuusinen hyötyi erityisesti työssään rakennusvalvonnan LVI-tarkastajana.
– Työni vaati laajaa tietämystä LVI-tekniikasta ja luin Talotekniikka-lehdestä yleisesti kaikesta, mitä alan markkinoilla tapahtuu, Kuusinen kertoo.
Ilmanvaihto saa Talotekniikka-lehden sivuilla ajankohtaisesti paljon tilaa, sillä koronavirus nosti sen merkityksen keskeiseen rooliin virusten leviämisen hillitsemisessä. Kuusinenkin on työskennellyt ilmanvaihtoalalla ja pääsi tuolloin myös haastateltavaksi Talotekniikka-lehteen.
– Toimituksesta pyydettiin kommenttia esimerkiksi homekouluja käsittelevään artikkeliin.
Nykyään Kuusinen työskentelee sähköpuolella valaistuksen parissa. Talotekniikka-lehdestä hän saa työssään tärkeää tietoa koko talotekniikka-alasta.
– Sähköalan LVI-insinöörinä Talotekniikka-lehti pitää minut kärryillä siitä, mitä LVI-puolella tapahtuu ja mitä asiakkaamme siellä tekevät.
”On kiva nähdä lehdestä, mitä tutulle jengille kuuluu”
Talotekniikka-lehti kokoaa yhteen alan suunnittelun, urakoinnin, teollisuuden, teknisen tukkukaupan sekä kylmäsektorin toimijat. Kuusista kiinnostavat lehdessä nykyään erityisesti alan henkilöitä ja yrityksiä käsittelevät jutut, kuten Vastuunkantaja- ja Yritysmaailma-palstat.
– On kiva nähdä lehdestä, mitä tutulle jengille kuuluu. Talotekniikka-ala on kuin iso perhe, vaikka aina ei olla asioista samaa mieltä, Kuusinen sanoo.
Kuusinen on eri työpaikoissaan ostanut Talotekniikka-lehteen myös mainoksia. Hän jakaa lehden juttuja Linkedinissä ja niistä syntyy keskusteluja Glamoxin viikkopalavereissa. Kotonakin lehti puhuttaa: myös Kuusisen rakennusalalla projektipäällikkönä työskentelevä avovaimo lukee Talotekniikkaa.
– Oikein odotan aina uuden lehden ilmestymistä. Luen Talotekniikka-lehden rauhassa kotona, kun minulla on omaa aikaa. Lehti on täyttä asiaa, ja haluan keskittyä siihen kunnolla. Saatan lukea saman jutun kahdestikin.
Nyt 40-vuotiaana Kuusinen on lukenut Talotekniikka-lehteä lähes puolet elämästään, 18 vuotta.
– Lehti kiinnostaa minua aidosti ja haluan antaa sen tekijöille positiivista palautetta. Olen Talotekniikan vannoutunut lukija.
Teksti: Piritta Porthan
Kuvat: Cristian Hallivuori
Tämän kaupallisen artikkelin toteutti Viestinnän TaJu. Hyötyisikö sinun yrityksesi omasta kaupallisesta artikkelista? Ota yhteyttä: viestinta@talotekniikka-julkaisut.fi tai 044 339 6106/Piritta Porthan