Lisäpätevyyttä uralle TAMKin talotekniikan ylemmästä tutkinto-ohjelmasta
Rakennusalan yritykset ja kiinteistöjen ylläpidosta vastaavat toimijat tarvitsevat lisää talotekniikan alan osaajia ja kehittäjiä.
Rakennusalan yritykset ja kiinteistöjen ylläpidosta vastaavat toimijat tarvitsevat lisää talotekniikan alan osaajia ja kehittäjiä.
Tampereen ammattikorkeakoulussa järjestetään nyt toista kertaa ylempi talotekniikan tutkintokoulutus, johon voi hakea syksyn yhteishaussa 4.–18. syyskuuta.
Ensimmäiseen tutkinto-ohjelmaan osallistunut ja keväällä 2019 valmistunut Jenni Lahma-Aho kuvailee talotekniikan YAMK-tutkintoa erittäin hyödylliseksi.
”Opin paljon uusia ja ajankohtaisia asioita talotekniikasta, opinnot korostavat alan jatkuvaa kehitystä. Työn ohessa olisi hyvä pystyä kehittymään ja olemaan ajan tasalla muun muassa lainsäädännöstä, laitteistoista sekä niiden tuomista mahdollisuuksista. Näihin asioihin ylempi tutkinto-ohjelma antaa hyvät valmiudet”, Lahma-Aho summaa.
Talotekniikan YAMK-tutkinnon sisältöä on kehitetty tiiviissä yhteistyössä alan yritysten kanssa ja heidän tarpeitaan kuunnellen. Myös opiskelijat pääsevät opintojen aikana kehittämään ja pohtimaan alan suuntaa.
”Tarvitsemme talotekniikan alalle entistä enemmän monipuolisia kehittäjiä. Koulutuksemme antaa lisäpätevyyttä myös alalla jo toimiville”, TAMKin talotekniikan koulutuspäällikkö Pirkko Harsia kertoo.
Tutkinto-ohjelman keskeisiä teemoja ovat energiaosaaminen, talotekninen kokonaisuuksien hallinta, kiinteistöautomaatio-osaaminen sekä talotekniikkaprojektien johtamisosaaminen.
”Kursseilla hyödynnettiin tavanomaisista luennoista poikkeavaa ongelmalähtöistä työskentelyä (PBL, problem-based learning), joka oli mielestäni toimiva ratkaisu. Voin lämpimästi suositella tutkintoa haasteista ja alalla erikoistumisesta kiinnostuneille”, kannustaa Lahma-Aho.
Koulutus on monimuoto-opiskelua, joka soveltuu työn ohessa suoritettavaksi ja koostuu lähi- ja etäopiskelusta. Opiskelumetodi perustuu valmennuspedagogiikkaan, jossa opiskelijalla on tukena oma valmentaja ja valmennusryhmä. Koulutus alkaa tammikuussa 2020.