Aurinkosähkön hinnat laskeneet

Aurinkosähköä kotiin -kampanja kannustaa kuluttajia selvittämään aurinkosähkön soveltuvuutta omaan käyttöön sekä vertailemaan erilaisten toimittajien avaimet käteen -paketteja.

Aurinkosähköä kotiin -kampanja kannustaa kuluttajia selvittämään aurinkosähkön soveltuvuutta omaan käyttöön sekä vertailemaan erilaisten toimittajien avaimet käteen -paketteja.

Kampanjan verkkopalvelun kautta on helppo pyytää tarkennettuja tarjouksia omaan käyttöön mitoitettavasta aurinkosähköjärjestelmästä. Kampanjaan osallistuvat yritykset ovat sitoutuneet antamaan kohdekohtaisen tarjouksen vastaavalla toimitussisällöllä.

”Aurinkosähkö on useamman tuhannen euron investointi, jota kannattaa tarkastella kokonaishintaa syvemmältä. Eurojen ohella on järkevää tutkia huolellisesti laitteiston osiin, kiinnitysjärjestelmään sekä asennukseen liittyvät tiedot ja takuuehdot”, asiantuntija Milja Aarni Motivasta kehottaa.

Aurinkosähköjärjestelmän lopullinen hinta määräytyy aina asennuskohteen vaativuuden mukaan. Kustannuksiin vaikuttavat esimerkiksi kattomateriaali ja katon korkeus sekä asennuspaikan sijainti.

Aurinkopaneelien käyttöikä on jopa 30­–40 vuotta. Jotta pitkä käyttöaika toteutuu, kannattaa varmistua järjestelmän ja asennuksen hyvästä laadusta.

Kaikissa tarjouksissa aurinkopaneelien tehontuottotakuu on vähintään 25 vuotta, jolloin paneelit tuottavat edelleen vähintään 80 prosenttia alkuperäisestä.

”Eri valmistajien paneeleiden välillä on tehontuottoon liittyviä eroja, jotka eivät kuitenkaan näy takuuajassa. Tarkempaa tarkastelua varten toimittajalta voi pyytää tehontuottokäyrän sekä paneelikohtaisen tehoraportin.”

Invertterin, kiinnitysjärjestelmien sekä asennusten osalta takuuajoissa on huomattavia eroja.

”Takuuaikojen suuret vaihtelut ovat yllätys, ja ne saattavat olla merkki tuotteiden laatueroista. Asennustyön osalta voi selvittää, onko järjestelmän asentavalla yrityksellä erityisesti aurinkosähkön asennukseen koulutettu ja sertifioitu asentaja.” 

Aurinkosähköä kotiin -kampanjan verkkosivu. 

 

Lue lisää

Katso kaikki