Yrityskauppa Ruotsissa – Sitowiselle yli 70 uutta asiantuntijaa

Sitowise vahvistaa asemaansa Ruotsissa ostamalla infra-alan talotekniikkaosaaja TFIP:n.

Sitowiselle syntyy yrityskaupalla erinomainen pohja infraosaamisen kehittämiselle Ruotsissa. Tarjontaan muodostuu vahva talotekninen asiantuntemus rakennetekniikan ja geotekniikan suunnittelun rinnalle. Sitowisen liikevaihto, henkilöstömäärä ja alueellinen kattavuus kasvavat merkittävästi.

– Tulevaisuuden kaupungit tarvitsevat entistä kestävämmin suunniteltua infraa sekä tapoja liikkua, ja tähän työhön TFIP on meille täydellinen kumppani. Heillä on vaikuttava kokemus laajoista infraprojekteista Ruotsissa, Sitowisen toimitusjohtaja Pekka Eloholma sanoo.

– Uusi sloganimme The Smart City Company tiivistää ajatuksemme siitä, että yhdistämme työssämme vastuullisuuden ja digitaalisuuden. Älykkäät kaupungit tarkoittavat meille ensisijaisesti kestäviä kaupunkeja, joissa datan ja teknologian avulla voidaan tehdä viisaita päätöksiä. TFIP jakaa kanssamme nämä arvot sekä tulevaisuuden vastuullisuusvision.

Merkittävän aseman saavuttaminen Pohjoismaissa, niin infra- kuin talotoimialalla, on yksi Sitowisen keskeisistä strategisista tavoitteista. Uusin yrityskauppa monipuolistaa Sitowisen osaamista Ruotsissa. Sitowisen tytäryhtiö Byggnadstekniska Byrån’ssa (BTB) Ruotssissa työskentelee jo 150 rakennetekniikan ja geotekniikan osaajaa.

TFIP:n asiantuntijat tuovat tähän nyt mukanaan vahvan talotekniikan osaamisen erityisesti laajoissa, maanalaisissa infraprojekteissa.

– Kummallekin yritykselle on tärkeää olla rakentamassa elinvoimaisia elinympäristöjä, joissa ihmiset ja luonto voivat hyvin. Alallamme on käynnissä suuri digitalisaatiosta ponnistava muutos, ja yhdistämällä teknologia vakaaseen asiantuntemukseen, meillä on mahdollisuus muuttaa kaupunkeja teknisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävimmäksi, sanoo TFIP:n toimitusjohtaja Tomas van Zalingen.

– Yhdessä Sitowisen kanssa voimme yhdistää osaamistamme ja kokemustamme yli rajojen, ja palvella näin entistä paremmin asiakkaitamme pohjoismaissa. TFIP on kasvanut viime vuosina menestyksekkäästi ja nyt jatkamme kasvua yhdessä Sitowisen kanssa.

Kaupassa Sitowise hankkii TFIP:n koko osakekannan. Yrityskaupan seurauksena Sitowisen liikevaihto Ruotsissa nousee noin 20 miljoonasta eurosta lähes 30 miljoonaan euroon.

TFIP jatkaa aluksi toimintaansa Sitowisen tytäryhtiönä omalla nimellään ja brändillään. Yhtiön toimitusjohtaja Tomas van Zailingen sekä muu avainhenkilöstö ja 72 asiantuntijaa jatkavat nykyisissä tehtävissään.

Kaupan jälkeen Sitowise-konserni työllistää lähes 1900 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Latviassa ja Virossa.

Lue lisää

Katso kaikki