Yrityshautomo synnytti putkistojen erikoispinnoitteen

Lahden tiede- ja yrityspuiston yrityshautomosta irtautumassa oleva Finnester Coatings Oy on asiakkaansa kanssa kehittänyt vaihtoehtoisen menetelmän perinteiselle putkiremontille.
Vaihtoehtoinen tapa korjata valurauta-, betoni- ja PVC -muoviviemärit on pinnoittaa putket sisältäpäin. Kyse ei ole pelkästään pinnoittamisesta, sillä putken sisälle rakennetaan uusi komposiittiputki käyttäen alkuperäistä viemäriputkea muottina. Uusi komposiittiputki muodostaa jäykän, muutaman millimetrin paksuisen, saumattoman putken vanhan sisälle. Pinnoitus suoritetaan asunnon rakenteissa olevien putkien sisälle wc-, keittiö- ja kylpyhuonetilojen kautta rakenteita rikkomatta.
– Asukkaat voivat asua asunnoissaan koko remontin ajan, sillä New Tube -putkiremontti kestää yleensä vain 3-5 vuorokautta asuntoa kohden. Lisäksi pinnoituksella säästetään ympäristöä ja jätteiden kuljetuskustannuksissa, joten se on ekologinen menetelmä, sanoo Finnester Coatingsin toimitusjohtaja Ari Hokkanen. New Tube on Suomen Putkipinnoitus Oy:n hallinnoima rekisteröity tavaramerkki.

Finnester Coatings Oy on 3 vuotta toiminut muovialan yritys, joka suunnittelee ja valmistaa räätälöityjä pinnoiteratkaisuja. Keskeisenä osaamisalueena ovat palonestopinnoitteet, kemikaalien kestävät rakennepinnoitteet ja komposiittipinnoitteet.

www.lahtisbp.fi

Lue lisää

Katso kaikki