Viisi vinkkiä ympäristöystävällisempään asumiseen

Tällä viikolla vietetään kansainvälistä Green Building Weekiä, jonka tarkoituksena on motivoida meitä kaikkia rakentamaan ja asumaan ilmastoa ja ympäristöä säästäen.

Tällä viikolla vietetään kansainvälistä Green Building Weekiä, jonka tarkoituksena on motivoida meitä kaikkia rakentamaan ja asumaan ilmastoa ja ympäristöä säästäen.

Rakennusten osuus on noin 40 prosenttia maailman energiankulutuksesta. Meistä jokainen voi tehdä omassa elämässään valintoja, jotka tekevät kodeistamme vihreämpiä, terveellisempiä ja energiatehokkaampia.

Alle on koottu EcoRealin asiantuntijoiden viisi vinkkiä ympäristöystävällisempään kotiin:

1. Älä päästä kotisi lämpöä harakoille. Poistoilman lämmön talteenotolla lämmityskustannuksia voidaan pienentää jopa 40 prosenttia. Keskivertoperheessä säästöä kertyy 200 euroa joka vuosi.

2. Älä myöskään pidä ikkunoita liian kauan auki: Tuuleta ikkunoiden kautta nopeasti ja tehokkaasti. Muutaman minuutin ristivetotuuletus riittää.

3. Älä tuhlaa vettä tietämättäsi. Huoneistokohtainen vedenmittaus on tehokas tapa säästää vettä. Taloissa, joissa on huoneistokohtaiset vesimittarit, vedenkululutus on jopa 30 prosenttia vähemmän kuin niissä taloissa, jossa mittausta ei ole. Keskivertoperheessä säästöä kertyy vuosittain jopa 300 euroa.

4. Älä tuhlaa sähköä valaistukseen. Vaihtamalla hehkulamput led-lamppuihin säästät sähköä jopa 75 prosenttia. Säästöjä kertyy kymmeniä euroja joka vuosi.

5. Lajittele jätteet ja kierrätä. Kiinnitä huomioita ruokahävikkiin ja laita ylimääräiset tavarat kiertoon joko tuttaville, kirpputoreille tai kierrätyskeskukseen. Suomalaiset kotitaloudet heittävät vuosittain jopa 120-160 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin. Roskiin heitetyn ruoan tuottaminen ja jakelu ovat kuluttaneet erittäin paljon energiaa.

Näillä vinkeillä jokainen voi osallistua ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Lue lisää

Katso kaikki