YIT:lle useita suuria linjasaneerausurakoita pääkaupunkiseudulla

YIT Talon Tekniikka on heinä-syyskuun aikana voittanut linjasaneerausurakat kuudessa kohteessa Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella.

Urakoiden yhteenlaskettu arvo on noin 23 miljoonaa euroa ja saneerattavia huoneistoja on yhteensä 497. Osa hankkeista on jo käynnissä ja loputkin käynnistyvät lähikuukausina.

Kaikissa kohteissa tehdään niin sanottu perinteinen linjasaneeraus, eli niiden kaikki talotekniikka uusitaan ja märkätilat saneerataan. Myös taloyhtiöiden yleiset tilat kunnostetaan.

Saneeraushankkeet kestävät rakennusten koosta, käytettävästä tekniikasta ja saneerauksen laajuudesta riippuen 8-16 kuukautta.

Taloyhtiöiden saneeraushankkeissa yleistynyt malli on valita urakoitsija jo ennen toteutussuunnittelua. YIT Talon Tekniikan toimitusjohtaja Sampo Kautto pitää tätä kehitystä hyvänä.

– Kustannusarviot ja suunnitelmien yhteensopivuus saadaan näin varmistettua oikea-aikaisesti ja luotettavasti. Hankkeiden toteutus sujuu paremmin ja saatujen palautteiden perusteella hyvässä yhteishengessä.

Linjasaneerausten toteuttaminen onnistuu koronaepidemian tuomien haasteiden keskelläkin hygieniaohjeita ja turvavälejä huolellisesti noudattamalla.

– Saneerauksen aikana taloyhtiöiden asukkaat asuvat muualla, joten tartuntariskiä ei ole asukkaiden ja työmaahenkilöstön välillä. Taloyhtiön kokoukset, asukkaiden tiedotustilaisuudet ja työmaakokoukset hoituvat hyvin etäyhteyksiä hyödyntäen, vahvistaa Kautto.

Lue lisää

Katso kaikki