YIT:lle asumisen laatupalkintoja Venäjällä

YIT on voittanut Venäjällä useita asumisen laatupalkintoja syksyn aikana. Moskovassa YIT:n Prozorovskoye-Golitsino-asuinalue voitti kansallisessa RREF AWARDS-2011 -kilpailussa Uusi konsepti -kategorian. RREF AWARDS on asuinrakentamisen saavutusten kansallinen palkinto. Voittajat valitaan yleisöäänestyksellä. Prozorovskoye-Golitsinoon on suunniteltu rakennettavaksi 147 rivitaloa ja 178 erillistaloa. Ensimmäinen vaihe valmistuu vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä.
Pietarissa YIT voitti Trinity-asuintalokokonaisuudellaan Paras asuntorakennuskohde -sarjan Rakentamisen laatujohtaja 2011 -kilpailussa. Rakenteilla oleva Trinity-asuintalokokonaisuus menestyi kilpailun kaikissa vaiheissa, ja se valittiin Luoteis-Venäjän suomalaiseksi mallihankkeeksi. Kilpailun järjestää Pietarin hallitus yhteistyössä Luoteis-Venäjän ammattiyhdistysten ja ei-kaupallisten kumppanuusyhtiöiden kanssa. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa korkealaatuista rakentamista ja esitellä suurelle yleisölle Luoteis-Venäjän parhaat rakennuskohteet.
Kohteessa käytetyt ratkaisut ovat energiatehokkaita, niissä on muun muassa koneellinen ilmanvaihto, suomalaiset lämmityspatterit lämmönsäätimineen sekä kylmän ja lämpimän veden kulutusmittarit. Suunnittelussa on huomioitu liikuntarajoitteisten väestöryhmien tarpeet. Kohde on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2013 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Siihen kuuluu kolme 20-, 22- ja 25-kerroksista erillistaloa. Asuntoja on yhteensä 512.
Palkintolautakunnan arviointikriteerejä olivat muun muassa lupa-asiakirjojen olemassaolo, rakennusmateriaalien, valmisteiden ja rakenteiden vastaavuus kansallisten standardien ja määräysten kanssa sekä laadunvalvontajärjestelmä.
Lisäksi YIT:n Pietariin rakentama asuintalo, Toreza 44, on valittu yhdeksän parhaan projektin joukkoon, jotka esitellään toukokuussa 2012 kansainvälisessä FIABCI Prix d’excellence -kilpailussa osana FIABCI:n (The International Real Estate Federation) maailmankongressia. Valinta tehtiin PROEstate-foorumissa, jossa yhtiö palkittiin kerrostalojen luokassa Paras Venäjällä vuonna 2011 toteutettu rakennusprojekti -diplomilla.
FIABCI Prix d’excellence -kilpailussa asiantuntijaraati valitsee voittajan arvioiden kohteen konseptia, arkkitehtuuria ja insinöörityötä, hankkeen kannattavuutta ja markkinointituloksia sekä ympäristövaikutuksia ja hyötyjä yhteiskunnalle.

Toreza 44 neliosainen asuintalo, jossa on 11-, 14- ja 16-kerroksiset lamellit. Asuntoja on yhteensä 453. Toreza 44 oli Pietarin markkinoilla ensimmäinen kohde, jossa kaikki asunnot asetettiin myyntiin viimeisteltyinä. Kohde otettiin käyttöön kahdessa vaiheessa vuonna 2008.www.yit.fi

Lue lisää

Katso kaikki