YIT toteuttaa Lahden urheilu- ja messukeskuksen saneerauksen

YIT ja Lahden Hallit Oy ovat sopineet kansainvälisen tason urheilu- ja tapahtuma-areenan saneeraus- ja rakennusprojektin toteuttamisesta. YIT Rakennus Oy toimii hankkeen rakennus- ja pääurakoitsijana ja YIT Kiinteistötekniikka Oy toteuttaa IVA- ja Sprinkler -urakoinnin. YIT:n urakoiden yhteisarvo on noin 14,7 miljoonaa euroa.

Urakassa Lahden perinteiset Suurhalli ja Messuhalli uudistetaan läpikotaisin sekä rakennetaan uusi ns. Välihalli, joka yhdistää Lahti Hallin muuhun kiinteistökokonaisuuteen. Myös Urheilutalon toiminnot siirtyvät uudistuksen myötä Suurhalliin.

Urheilu- ja messuhallihankkeen kokonaislaajuus on 19 452 brm2, josta peruskorjauksen ja muutostöiden osuus on 16 700 brm2. Peruskorjauksessa uusitaan mm. Suurhallin katsomot, kenttäpinnoitteet, vesikate, lisälämmöneristys, ikkunat, keittiö- ja ravintolatilat sekä talotekniikka. Rakennustyöt valmistuvat keväällä 2013.

– YIT:llä on paikallista osaamista ja kokemusta vaativien halliurakoiden toteuttamiseen. Urheilu- ja messukeskuksen urakka on luontevaa jatkoa onnistuneelle yhteistyöllemme Lahden kaupungin kanssa, sillä olemme aikaisemmin olleet mukana mm. Lahden urheilukeskuksen alueella rakentamassa Lahti Hallin sekä korjaamassa ja uudisrakentamassa urheilukeskuksen katsomoita, kertoo aluejohtaja Jukka Pohjola.

Lue lisää

Katso kaikki