YIT rakentaa asuinkerrostaloja Pietariin

YIT on käynnistänyt uuden asuinkerrostalokokonaisuuden rakentamisen Venäjällä, lähellä Pietarin keskustaa, Primorskin kaupunginosassa.

YIT on käynnistänyt uuden asuinkerrostalokokonaisuuden rakentamisen Venäjällä, lähellä Pietarin keskustaa, Primorskin kaupunginosassa.

Tarmo-kohde koostuu viidestä 11-kerroksisesta talosta, jotka edustavat suomalaista arkkitehtuuria. Hankkeen ensimmäisen, 194 asuntoa sisältävän vaiheen arvo on lähes 15 miljoonaa euroa. Aloitus kirjattiin vuoden 2018 ensimmäiselle neljännekselle.

Kohteessa on ensimmäistä kertaa tarjolla uusia, niin sanottuja Transformer-asuntoja. Niissä asukkaat voivat  muuntaa asuntonsa pohjaratkaisua ja sisätiloja valmiiksi suunniteltujen vaihtoehtojen mukaisesti esimerkiksi perheen koon kasvaessa.

Talot sijoittuvat 2,4 hehtaarin tontille. Kohteen vartioidulle sisäpihalle tulee leikkipaikkoja, urheilukenttä sekä pysäköintialue polkupyörille. Alueelle on suunniteltu myös päiväkoti. Kohteen asukkailla on mahdollisuus käyttää läheistä 400-paikkaista parkkihallia.

Tarmossa on asuntoja pienistä studioista ja yksiöistä avariin perheasuntoihin. Osassa asunnoista on niin sanottu europohjaratkaisu, eli avokeittiö yhdistettynä olohuoneeseen ja tilava päämakuuhuone. Asunnoissa on myös lasitetut parvekkeet ja osassa asunnoista on myös tilavaraus saunalle.

Lue lisää

Katso kaikki