YIT peruskorjaa yhdeksän kerrostaloa Helsingin kaupungille

YIT on allekirjoittanut sopimuksen Helsingin kaupungin asunnot Oy:n omistamien vuokra-asuntojen peruskorjausurakasta Laajasalossa. Osoitteessa Gunillantie 6 sijaitsevissa vuonna 1970 valmistuneissa peruskorjattavissa taloissa on 289 asuntoa, joiden bruttoala on yhteensä 29 276 m2.

Sopimuksen arvo on noin 31 miljoonaa euroa ja se kirjataan ensimmäisen vuosineljänneksen tilauskantaan.

Työt käynnistyvät helmikuussa 2021 ja ne valmistuvat kokonaisuudessaan tammikuussa 2024. Korjausurakka on mittava. Talojen viemärit ja käyttövesilinjat sekä sähköjärjestelmät uusitaan ja otetaan käyttöön maalämpö.

Asunnot remontoidaan sisältä, uusitaan vesikatot ja rakennetaan uudet ilmavaihtokonehuoneet. Lisäksi pihat istutuksineen uusitaan ja talojen julkisivuille tehdään rappaus- ja maalauskorjauksia.

Urakka toteutetaan vaiheittain korjaamalla kerrallaan kolme taloa vuoden aikana. Kun ensimmäiset talot ovat valmiita, asukkaat muuttavat sisään ja seuraavaksi remontoitavien kolmen kohteen asukkaat pois remontin ajaksi.

Asuntojen sisävalmistusvaiheet toteutetaan niin sanotulla tahtituotannolla, jossa työtehtävät ja -alueet jaetaan tarkoin pieniin osiin ja työvaiheisiin. Ajallisen säästön lisäksi menetelmä hyödyttää laatutason hallittavuutta, yhteistyötä ja läpinäkyvyyttä hankkeessa.

Lue lisää

Katso kaikki