YIT osti Dala Elmontage Lindkvist & Bodin Ruotsissa

YIT on ostanut Ruotsissa Tukholman ja Taalainmaan alueella toimivan Dala Elmontage Lindkvist & Bodin AB:n. Yrityksen liikevaihto on noin 5 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 30 ihmistä.

Vuonna 1972 perustettu Dala Elmontage on asemansa vakiinnuttanut sähköyhtiö. Sähköasennusten lisäksi sen toimialaan kuuluvat hälytysjärjestelmät, tiedonsiirto, televiestintä, televisiojärjestelmät, automaatio ja prosessinohjaus esimerkiksi sairaaloissa, kouluissa, hoitokodeissa, teollisuuslaitoksissa ja liikekiinteistöissä.

– Yrityshankinta vahvistaa asemaamme Borlängen kunnan alueella ja noudattaa strategiaamme toimia paikkakunnilla, jotka kasvavat ja laajenevat nopeasti. Toivotamme uudet työntekijät lämpimästi tervetulleeksi yhtiöömme, sanoo YIT Sverige AB:n toimitusjohtaja Jörgen Mattsson.

Dala Elmontage toimii pääasiassa Taalainmaalla, mutta se on kehittänyt uusien asuinrakennusten sähköasennuksiin konseptin, jota se käyttää menestyksekkäästi myös Tukholman alueella.

-Yrityksessämme tehtiin sukupolvenvaihdos, ja meidän oli tehtävä myös monia laajentumiseen ja yrityshankintoihin liittyviä päätöksiä. Tässä yhteydessä YIT tuli esille yhtenä vaihtoehtona. Yrityskauppa mahdollistaa kehityksen ja vahvistaa myös markkina-asemaamme, sanoo Dala Elmontage Lindkvist & Bodin AB:n omistaja Niklas Bodin.

Kauppa saadaan päätökseen 1.4.2012. Sen jälkeen Dala Elmontage jatkaa toimintaansa YIT:n tytäryhtiönä.

Lue lisää

Katso kaikki