YIT käynnistää asuntotuotannon Tshekissä

YIT Rakennus Oy on tänään 29.5.2008 allekirjoittanut sopimuksen yritysostosta, jonka tavoitteena on asuntotuotannon käynnistäminen Tshekissä. Yritysostolla saavutetaan jalansija uudella markkina-alueella YIT:n strategian mukaisesti.

Ostettu yhtiö, Euro Stavokonsult s.r.o., on perustettu vuonna 1990 ja se tarjoaa rakennuttaja-, suunnittelu- ja projektinjohtopalveluja paikallisille ja ulkomaisille sijoittajille. YIT:n omistusosuus yhtiöstä on alkuvaiheessa 85 prosenttia ja yhtiötä johtaneiden henkilöosakkeiden omistusosuus 15 prosenttia. Yrityksen nimeksi tulee YIT Stavo.

YIT Stavossa yhdistyvät Euro Stavokonsultin yhteistyöverkosto, henkilöstön osaaminen ja markkinatuntemus sekä YIT:n asuntorakentamiskonsepti. Ensimmäisten kohteiden rakentaminen on tarkoitus käynnistää keväällä 2009. Yrityksen toiminnan painopiste tulee olemaan Praha ja sen lähiympäristö.
Tshekin tilastokeskuksen mukaan Tshekissä aloitettiin vuonna 2007 noin 42 000 asunnon rakentaminen. Vuoden 2008 tammi-maaliskuussa asuntoja aloitettiin neljä prosenttia viimevuotista enemmän.
YIT rakentaa asuntoja tällä hetkellä Suomessa, Venäjällä ja Baltian maissa. Yhtiön strategisena tavoitteena on laajentaa Kansainvälisiä rakentamispalveluja Venäjällä sekä Keskisessä Itä-Euroopassa. Maaliskuun 2008 lopussa YIT:llä oli rakenteilla yhteensä noin 13 500 asuntoa.

Lue lisää

Katso kaikki