YIT ja SATO mukana Hakunilan kehittämisessä

YIT, SATO, M2-Kodit ja As Oy Hiirakkokuja 6 ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen uusien asuntojen ja keskitetyn pysäköintilaitoksen suunnittelusta Hiirakkokujan alueelle.

YIT, SATO, M2-Kodit ja As Oy Hiirakkokuja 6 ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen uusien asuntojen ja keskitetyn pysäköintilaitoksen suunnittelusta Hiirakkokujan alueelle.

Vuonna 2017 Vantaan kaupunki julkaisi Hakunilan kaavarungon, joka tavoittelee Hakunilaan merkittävää täydennysrakentamista ja keskustan kehittämistä. Samana vuonna YIT ja SATO käynnistivät yhteistyön, jonka aikana on tarkasteltu laajasti Hakunilan alueen kehittämismahdollisuuksia.

Nyt käynnistyvä hanke on jatkoa Hiirakkokujan pohjoispuolella sijaitsevan Raudikkokujan korttelin täydennyskaavoitukselle. Raudikkokujan hanke tulee mahdollistamaan noin 300–360 uuden asunnon rakentamisen ja Hiirakkokujan hanke noin 260–320 asunnon rakentamisen.

Esikaupunkien kehittäminen yhteinen tavoite

YIT:n visio on ”enemmän elämää kestävissä kaupungeissa” – niin kaupunkikeskustoissa kuin esikaupunkialueilla. Esikaupungeissa tämä voi tarkoittaa sekä korjausrakentamista että uudisrakentamista.

”Hakunilassa on paljon potentiaalia ja täydennysrakentamisen avulla kehitystä voidaan vauhdittaa. Yhteishankkeessa voimme myös kehittää aluekehityksen konseptiamme edelleen”, kertoo YIT:n kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen.

SATO panostaa Hakunilan alueen kehittämiseen monella tavalla: alueella olemassa olevien SATOn vuokrakotien peruskorjaukset ovat käynnistyneet viime vuosina ja täydennysrakentamishankkeet tuovat alueelle uutta asuntokantaa.

”Olemme olleet tiivisti mukana Hakunilan kehittämisessä ja haluamme myös panostaa Hakunilan tulevaisuuteen”, SATOn investoinneista vastaava johtaja Antti Aarnio sanoo.

M2-Kodit on Y-Säätiö-konsernin kokonaan omistama, kohtuuhintaiseen ARA-vuokra-asumiseen keskittynyt yhtiö. M2-Kotien tavoite on tarjota vuokrakoteja, joihin asukkailla on varaa. 

”Haluamme rakennuttaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Hakunila on kehittyvä ja mielenkiintoinen alue, jossa on tarvetta vuokra-asunnoille jatkossakin”, Y-Säätiö-konsernin omistaman M2-Kotien rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman sanoo.

Hakunilan täydennyskaavojen ensimmäisiä uusia asuntoja päästäneen rakentamaan vuonna 2020-2021.

Lue lisää

Katso kaikki