YIT ja Caverion Espoon elinkaarihankkeiden toteuttajiksi

Kirstin koulun ja päiväkodin sekä Viherlaakson koulun ja lukion peruskorjaukset ja laajennukset toteutetaan elinkaarimallilla. Hankkeiden yhteispinta-ala on yli 20 000 brm2.

YIT on allekirjoittanut sopimuksen Espoon kaupungin kanssa Kirstin koulun ja päiväkodin peruskorjauksesta sekä Viherlaakson koulun ja lukion peruskorjauksesta ja laajennuksesta elinkaarimallilla. Hankkeet toteutetaan yhteistyössä Caverionin kanssa, ja niiden arvo YIT:lle on noin 39 miljoonaa euroa.

”Espoo toteuttaa hankkeen kuten aiemmatkin elinkaarikohteensa tytäryhtiönsä KOY Espoo Toimitilat Oy:n taseeseen ja aiemmat elinkaarihankkeet ovatkin olleet tilaajalle positiivinen kokemus” toteaa Toimitilat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo.

Tilaajan rakennuttajana toimii Espoon kaupungin Tilapalvelut-liikelaitos. Hankkeiden yhteispinta-ala on yli 20 000 brm2 (bruttoala), ja valmistuessaan ne tarjoavat tilat yhteensä noin 1 500 opiskelijalle ja lapselle. Hankkeiden suunnittelu käynnistyy välittömästi, ja hankkeiden on määrä valmistua vaiheittain vuosina 2018-2020.

”Uusi elinkaarihanke vahvistaa yhteistyötämme Espoon kaupungin kanssa ja laajentaa palvelutoimintaamme aiemmin elinkaarimallilla toteutettujen Lintuvaaran ja Päivänkehrän koulujen ohella. Elinkaarimalli on jo osoittanut toimivuutensa kuntien palvelurakentamisessa”, sanoo Caverionin Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.

Caverionin talotekniikan kokonaistoimitus kattaa kaikkien taloteknisten järjestelmien suunnittelun, toteutuksen sekä projektin johtamisen. 

Peruskorjauksen ja laajennuksen valmistuttua Caverion vastaa kiinteistöjen teknisestä huollosta ja kunnossapidosta sekä palveluiden johtamisesta, johon sisältyvät teknisten palveluiden ohella myös muun muassa kiinteistön siivoukseen ja ulkoalueiden hoitoon liittyvien palveluiden johtaminen.

Caverion on siten vastuussa kiinteistön käytettävyydestä, olosuhteista, turvallisuudesta, kunnosta ja energian käytöstä koko sen elinkaaren ajan. Kohde on liitetty Caverionin HelpDesk-palveluun sekä ympärivuorokautiseen etävalvontaan ja -hallintaan, mikä takaa kiinteistön käytölle sovittujen tavoitteiden saavuttamisen.

”Hankkeet jatkavat elinkaarihankkeidemme ketjua, joka perustuu yhteistyöhön osaavien kumppaneiden kanssa. Tämä onkin samalla jo kolmas elinkaarihankkeemme Espoon kaupungin kanssa”, kertoo hankekehitysjohtaja Hannu Soikkeli YIT:ltä.”

Lue lisää

Katso kaikki