Women in Tech 2013: pienissä yrityksissä enemmän naisia johtoryhmissä

Ensimmäinen Women in Tech -tapahtuma kokosi Espoon Dipoliin tiistaina 15.10.2013 yli 500 teknologiabisneksen ja naisten yhteisestä tulevaisuudesta kiinnostunutta opiskelijaa, yritysten edustajaa ja huippupesiintyjää. Opetusministeri Krista Kiuru korosti, että vaikka teoriassa suomalainen koulutusjärjestelmä tarjoaa tasa-arvoiset mahdollisuudet, sukupuolijakauma vinoutuu myöhemmin työelämässä. Esimerkiksi tutkimusmaailmassa naisia on paljon, mutta professoreista heitä on murto-osa.

Women in Tech -tapahtumassa puhuivat Lexus Internationalin pääinsinööri Chika Kakon, Microsoftin johtaja Harini Gokul ja uotoilujohtaja Anne Stenros Kone Oyj:stä.

Elinkeinoelämän Valtuuskunta EVA julkisti tilaisuudessa naisjohtajuutta yrityksissä käsittelevän kyselytutkimuksensa tulokset. Naisia on suomalaisten yritysten johtoryhmissä 31 prosenttia.  Kyselyyn vastanneista yrityksistä 40 prosenttia ilmoitti, että naisten osuus johtoryhmissä on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana.

Johtaja Matti Apunen toi esiin, että erityisesti isoissa yrityksissä on Suomessa rakennettu erilaisia naisjohtajuutta edistäviä ohjelmia ja menettelytapoja, mutta käytännön tulokset ovat kuitenkin pienissä yrityksissä parempia. Alle 250 hengen yrityksissä naisten osuus johtoryhmissä on 33 prosenttia, siinä missä se on isoissa 30 prosenttia ja yli 1000 hengen yrityksissä 27 prosenttia.

tapahtuman järjestivät Teknologiateollisuus ry, Ensto Oy, KONE Oyj, NOKIA Oyj, Microsoft Oy, Wärtsilä Oyj, Outotec Oyj, Tieto Oyj, Speakersforum, Wevolve Oy, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA, DIGILE Oy, Aalto-yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Teekkaritytöt ja Uranaisten Opiskelijaseura.

www.teknologiateollisuus.fi

 

Lue lisää

Katso kaikki