Wihurille mittavia tuottoja energiaremonteilla

EcoReal modernisoi Wihurin Metro-pikatukkuja energiatehokkaiksi.

EcoReal modernisoi Wihurin Metro-pikatukkuja energiatehokkaiksi.

Energiaremontteja on toteutettu jo neljässä kohteessa Kokkolassa ja Tampereella. Sen jälkeen EcoReal ja Wihuri ovat allekirjoittaneet sopimukset myös Turun ja Oulun pikatukkujen energiaremonteista.

Energiaremonteissa uudistetaan muun muassa kiinteistöjen rakennus- ja kylmäautomaatiojärjestelmiä, valaistusta sekä tehostetaan lämmöntalteenottoa. Investointien elinkaaren aikaiset kustannussäästöt ovat yhteensä noin 0,9 miljoonaa euroa.

Investointeihin on saatu energiatukea ja ne huomioiden investoinnin tuotto on yli 30 prosenttia. Investointien takaisinmaksuaika on noin 3 vuotta.

”Investointien taloudellisen hyödyn lisäksi hiilidioksidipäästöt alenevat 167 tonnia vuodessa. Se vastaa päästövähennyksenä noin 1,1 miljoonaa kilometriä autoilua vuosittain”, sanoo Wihurin kiinteistöpäällikkö Timo Numminen.

”Wihurin kiinteistöissä tarvitaan monipuolista talotekniikan ja kiinteistön käytön ymmärtämistä, johon meillä on vahvaa osaamista. Erityisesti kylmä- ja talotekniikan yhteistoiminnan osaaminen korostuu tällaisessa hankkeessa”, toteaa EcoRealin toimitusjohtaja Janne Rytkönen.

Wihuri on suomalainen monialakonserni ja perheyritys. Maailmanlaajuisesti toimivan konsernin neljä toimialaa ovat pakkausteollisuus, päivittäistavaratukkutoiminta, tekninen kauppa ja liikelentotoiminta. Konsernin liikevaihto on noin 1,9 miljardia euroa ja konsernissa työskentelee yli 5 000 oman alansa ammattilaista.

Lue lisää

Katso kaikki